Túrós császármorzsa gríz helyett zabpehellyel.
Így egy lassan felszívódó szénhidráttartalmú, fehérjedús diétás desszertet kapsz végeredményként, ami tökéletesen beilleszthető az életmódváltásba, akár reggelire (ha édessel szereted indítani a napot), akár egy könnyű leves után második fogásként, vagy kisétkezésre (tízóraira, uzsonnára).
Szerintem cukormentes eperlekvárral a legfinomabb, de eheted bármilyen cukormentes gyümölcs öntettel, amit szeretsz és az étrendedbe illeszthető.
Zabpelyhes túrós császármorzsa recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 db tojás
- 50 g MyProtein 100 % zabpehely (ITT kapható*)
- fél citrom reszelt héja
- 2+2 dkg négyszeres édesítő
- olajspray vagy 2 ek. olaj (20 g) a sütéshez
*használd a SALATAGYAR kuponkódot a -41 % kedvezményért!
Túrós császármorzsa elkészítése:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- A túrót a tojássárgájával, a zabpehellyel, 2 dg negyedannyi édesítővel és a reszelt citromhéjjal összekeverjük.
- A tojásfehérjét a másik 2 dkg édesítővel kemény habbá verjük és a zabpelyhes túrós masszába forgatjuk.
- Az így kapott masszát olajspray-vel kifújt vagy olajjal vékonyan megkent serpenyőbe öntjük, majd gyakori kevergetés mellett morzsás állagúra sütjük.
100 g zabpelyhes túrós császármorzsa átlagos tápértéke:
- 189 kcal,
- 9 g szénhidrát,
- 13 g fehérje,
- 11 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Cukormentes, diétás császármorzsát készíthetsz még az alábbi módokon:
Szénhidrátcsökkentett császármorzsa recept Dia-Wellness lisztből
Diétás császármorzsa teljes kiőrlésű búzadarából

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!