Zabkása extra krémesen, tej nélkül!

Zabkása : ezerféleképp elkészíthető, jól variálható, laktató, vércukorszint kímélő diétás reggeli, amit nem lehet megunni!

Ennek a zabkásának az elkészítéséhez nem használtam tejet, hanem vízben főztem meg és utána tettem nagyon krémessé.

Ha érdekel, hogy mitől lett annyira krémes ez a zabkása, görgess lejjebb!

Zabkása recept extra krémesen, tej nélkül
Zabkása recept extra krémesen, tej nélkül

Zabkása recept

Hozzávalók (1 személyre):

  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 175 ml hideg víz
  • 2 evőkanál kókuszkrém
  • vaníliás eritrit ízlés szerint
  • 25 g stevia eritrit keverék

Zabkása készítése:

  1. A zabpelyhet és a vizet egy lábasba öntjük és 3 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. Levesszük a tűzhelyről, majd hozzákeverjük a kókuszkrémet, a vaníliás eritritet, és az édesítőszert.
  3. Nagyon finom krémes zabkása lett a végeredmény, olyan, mint a tejberizs.

Reya Tippje: ugyanúgy fogyaszthatod,mint egy tejbegrízt: kakaóporral, fahéjjal, kókuszreszelékkel, cukormentes lekvárral, vagy cukormentes csokival! (Diétádtól függően!)

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 1 adag 367 kcal és 34 g CH

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?