Házi francia krémes cukor nélkül, liszt nélkül, diétásan? Fogyókúrás francia krémes?
Bármily furcsán hangzik, a francia krémest is el lehet készíteni egészségesebben, mint a cukrászdában.
Nem is olyan bonyolult, főleg, ha van a fagyasztóban a Salátagyár receptje alapján készült diétás leveles tésztából. Ez esetben alig fél óra alatt csodás, habos, de egészségesebb francia krémest varázsolhattok az asztalra!
Számoljunk csak! A férjed ennyi idő alatt visszaér a cukrászdából? 😉
Házi francia krémes cukor és liszt nélkül
Házi francia krémes hozzávalói (6 db-hoz):
Hozzávalók a házi francia krémes tésztájához:
- fél adag diétás leveles tészta (receptért kattints a linkre!)
Hozzávalók a házi francia krémes vaníliás krémjéhez:
- 2 csomag főzős vaníliás cukormentes pudingpor
- 8 dl tej
- 40 gramm stevia eritrit keverék
Hozzávalók a házi francia krémes tejszínes rétegéhez:
- 4 dl cukormentes Hulala
- 20 g Dia Wellness negyedannyi édesítő
Hozzávalók a házi francia krémes karamellás bevonatához:
- 12,5 dkg kókuszvirág cukor
- 0,5 dl cukormentes Hulala
- 5 dkg kókuszzsír
Elkészítése:
- A diétás leveles tésztát kiolvasztjuk, kettévágjuk és kb. 2-2 mm vékonyra nyújtjuk. (Az egyik az alja lesz a krémesnek, a másik a teteje!)
- Ügyelj arra, hogy szabályos téglalap alakúra nyújtsd a tésztákat, olyanra, amit majd hat egyforma részre tudsz vágni!
- Ha kinyújtottuk a tésztákat, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-25 perc alatt aranybarnára.
- Ha megsült, hagyjuk kihűlni a tésztalapokat!
- Miközben készülnek a tésztalapok, készítsük el a pudingot: a pudingport és az édesítőt keverjük össze, majd öntsük fel a tejjel és keverjük simára.
- Lassú tűzön folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
- Hűtés közben keverjük át néhányszor, hogy ne dermedjen össze egy darabba!
- Ha kihűltek a tésztalapok, fogjuk meg az egyiket óvatosan (mert törékeny ám! 🙂 ) és tegyük egy tálcára vagy vágódeszkára (amin majd szeletelni fogjuk) és kenjük meg a kihűlt pudinggal!
- (Itt megjegyzem, hogy két csomag pudingport készítettünk el, ami egy kicsit több,mint amennyi szükséges, de egy csomag meg kevés. Nem pocsékolunk, hanem engedjük férjnek vagy gyermeknek elnyalakodni a felesleget! 🙂 )
- A tejszínhabos réteghez a Hulalát habbá verjük az édesítővel, majd a pudingos rétegre kenjük.
- A francia krémes tetejéhez a másik tésztalapot óvatosan, recés élű késsel szeleteljük 6 db egyforma méretű négyzetre. (Ilyen méretű lesz majd egy kocka házi francia krémes.)
- A karamellás bevonathoz a kókuszvirágcukrot karamellizáljuk, majd összeforraljuk a kókusszal és a tejszínnel.
- A karamellát hagyjuk néhány percig hűlni, majd óvatosan kenjük meg vele a felszeletelt tésztalapokat.
- Ez után tegyük rá a tésztakockákat a tejszínhabos rétegre.
- Azonnal fogyasztható!
Tippje: A karamellás rétegbe ízlés szórhatunk egy kevés durvára vágott mogyorót!
Kalória és szénhidráttartalma cukor és fehér liszt nélkül:
- 1 db 526 kcal, 28 g CH
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!