Házi francia krémes cukor és fehér liszt nélkül!

Print Friendly, PDF & Email

Házi francia krémes cukor nélkül, liszt nélkül, diétásan? Fogyókúrás francia krémes?

Bármily furcsán hangzik, a francia krémest is el lehet készíteni egészségesebben, mint a cukrászdában.

Nem is olyan bonyolult, főleg, ha van a fagyasztóban a Salátagyár receptje alapján készült diétás leveles tésztából. Ez esetben alig fél óra alatt csodás, habos, de egészségesebb francia krémest varázsolhattok az asztalra!

Számoljunk csak! A férjed ennyi idő alatt visszaér a cukrászdából? 😉

Házi francia krémes diétásan, cukor és fehér liszt nélkül
Házi francia krémes diétásan, cukor és fehér liszt nélkül

Házi francia krémes cukor és liszt nélkül

Házi francia krémes hozzávalói (6 db-hoz):

Hozzávalók a házi francia krémes tésztájához:

Hozzávalók a házi francia krémes vaníliás krémjéhez:

  • 2 csomag főzős vaníliás cukormentes pudingpor
  • 8 dl tej
  • 40 gramm stevia eritrit keverék

Hozzávalók a házi francia krémes tejszínes rétegéhez:

  • 4 dl cukormentes Hulala
  • 20 g Dia Wellness negyedannyi édesítő

Hozzávalók a házi francia krémes karamellás bevonatához:

  • 12,5 dkg kókuszvirág cukor
  • 0,5 dl cukormentes Hulala
  • 5 dkg kókuszzsír

Házi francia krémes elkészítése:

  1. A diétás leveles tésztát kiolvasztjuk, kettévágjuk és kb. 2-2 mm vékonyra nyújtjuk. (Az egyik az alja lesz a krémesnek, a másik a teteje!)
  2. Ügyelj arra, hogy szabályos téglalap alakúra nyújtsd a tésztákat, olyanra, amit majd hat egyforma részre tudsz vágni!
  3. Ha kinyújtottuk a tésztákat, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-25 perc alatt aranybarnára.
  4. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a tésztalapokat!
  5. Miközben készülnek a tésztalapok, készítsük el a pudingot: a pudingport és az édesítőt keverjük össze, majd öntsük fel a tejjel és keverjük simára.
  6. Lassú tűzön folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Hűtés közben keverjük át néhányszor, hogy ne dermedjen össze egy darabba!
  8. Ha kihűltek a tésztalapok, fogjuk meg az egyiket óvatosan (mert törékeny ám! 🙂 ) és tegyük egy tálcára vagy vágódeszkára (amin majd szeletelni fogjuk) és kenjük meg a kihűlt pudinggal!
  9. (Itt megjegyzem, hogy két csomag pudingport készítettünk el, ami egy kicsit több,mint amennyi szükséges, de egy csomag meg kevés. Nem pocsékolunk, hanem engedjük férjnek vagy gyermeknek elnyalakodni a felesleget! 🙂 )
  10. A tejszínhabos réteghez a Hulalát habbá verjük az édesítővel, majd a pudingos rétegre kenjük.
  11. A francia krémes tetejéhez a másik tésztalapot óvatosan, recés élű késsel szeleteljük 6 db egyforma méretű négyzetre. (Ilyen méretű lesz majd egy kocka házi francia krémes.)
  12. A karamellás bevonathoz a kókuszvirágcukrot karamellizáljuk, majd összeforraljuk a kókusszal és a tejszínnel.
  13. A karamellát hagyjuk néhány percig hűlni, majd óvatosan kenjük meg vele a felszeletelt tésztalapokat.
  14. Ez után tegyük rá a tésztakockákat a tejszínhabos rétegre.
  15. Azonnal fogyasztható!

Reya Tippje: A karamellás rétegbe ízlés szórhatunk egy kevés durvára vágott mogyorót! 

Házi francia krémes kalória és szénhidráttartalma cukor és fehér liszt nélkül:

  • 1 db 526 kcal, 28 g CH

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

 

Vélemény, hozzászólás?