Tonhalas saláta teljes kiőrlésű kenyérkockákkal

Tonhalas saláta teljes kiőrlésű ropogós kenyérkockákkal: laktató, vitamindús, finom diétás ebéd!

A hozzávalói (friss paradicsom, uborka, lilahagyma, teljes kiőrlésű kenyér, tonhalkonzerv) szinte minden háztartásban elérhetők, akár télen is.

Figyelem! Fogyni vágyóknak vacsorára nem ajánlott!

Tonhalas saláta ropogós, teljes kiőrlésű kenyérkockákkal
Tonhalas saláta ropogós, teljes kiőrlésű kenyérkockákkal

Tonhalas saláta recept

Hozzávalók (1 adag):

  • 1 szelet (5 dkg) teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • negyed kígyóuborka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • só, extraszűz olivaolaj
  • friss bazsalikom

Elkészítése:

  1. A teljes kiőrlésű kenyeret kockára vágjuk vagy kis darabokra törjük és sütőben, szárazon aranybarnára pirítjuk.
  2. Ha a kenyérkockák megpirultak, félretesszük hűlni.
  3. A paradicsomot, a lilahagymát, és az uborkát felszeleteljük és egy tálban az bazsalikommal, illetve a kihűlt kenyérkockákkal összeforgatjuk.
  4. Az olívaolajat és a fehérborecetet összekeverjük, sózzuk, majd belereszeljük a fokhagymát.
  5. Ezzel a saláta öntettel összeforgatjuk a salátát.
  6. A tonhal darabkákat a tetejére tesszük.
  7. Frissen a legfinomabb!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?