Tonhalas saláta teljes kiőrlésű ropogós kenyérkockákkal: laktató, vitamindús, finom diétás ebéd!
A hozzávalói (friss paradicsom, uborka, lilahagyma, teljes kiőrlésű kenyér, tonhalkonzerv) szinte minden háztartásban elérhetők, akár télen is.
Figyelem! Fogyni vágyóknak vacsorára nem ajánlott!

Tonhalas saláta recept
Hozzávalók (1 adag):
- 1 szelet (5 dkg) teljes kiőrlésű kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db nagyobb paradicsom
- negyed kígyóuborka
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 doboz tonhalkonzerv
- 1 evőkanál fehérborecet
- só, extraszűz olivaolaj
- friss bazsalikom
Elkészítése:
- A teljes kiőrlésű kenyeret kockára vágjuk vagy kis darabokra törjük és sütőben, szárazon aranybarnára pirítjuk.
- Ha a kenyérkockák megpirultak, félretesszük hűlni.
- A paradicsomot, a lilahagymát, és az uborkát felszeleteljük és egy tálban az bazsalikommal, illetve a kihűlt kenyérkockákkal összeforgatjuk.
- Az olívaolajat és a fehérborecetet összekeverjük, sózzuk, majd belereszeljük a fokhagymát.
- Ezzel a saláta öntettel összeforgatjuk a salátát.
- A tonhal darabkákat a tetejére tesszük.
- Frissen a legfinomabb!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!