Sajtos stangli (sajtos kifli) diétásan, kevesebb szénhidráttartalommal a boltban kaphatóhoz képest!
Kedves olvasóm, Mészáros Margit fotóit és receptjét teszem közzé, természetesen az Ő hozzájárulásával.

Szénhidrátcsökkentett sajtos stangli recept
Hozzávalók (9 db-hoz):
- 35 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
- 15 dkg Dia Wellness sütőliszt
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 2 teáskanál só
- 1 tojás sárgája
- 3 dl tej (1,5 % – a szerk.)
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 5 dkg lágy margarin
- A tetejére 1 tojás , 8 dkg reszelt trappista sajt
A recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Sajtos stangli elkészítése:
- A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a sót.
- Az élesztőt a langyos tejjel és a negyedannyi édesítővel felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a maradék tejjel, tojássárgájával és a lágy margarinnal együtt.
- Kidagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
- Deszkán 9 részre osztjuk, gombócokat gyúrunk majd vékonyra nyújtjuk és oválisra formázzuk.
- Feltekerjük, mint a kiflit és sütőpapírral bélelt tepsiben 45 percig pihentetjük.
- Lekenjük tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
- 200 fokra előmelegített, vízzel bespriccelt sütőben megsütjük. (Tehetünk a sütő aljába egy túzálló tálban is vizet. – a szerk.)
100 g szénhidrátcsökkentett sajtos stangli átlagos tápértéke:
- 267 kcal,
- 22 g szénhidrát,
- 16 g fehérje,
- 11 g zsír.
1 db szénhidrátcsökkentett sajtos stangli átlagos tápértéke (9 db egyforma súlyú esetén):
- 328 kcal,
- 27 g szénhidrát,
- 20 g fehérje,
- 13 g zsír.
Még több diétás reggeli ötletet, tippet találsz ITT >>> Diétás reggeli ötletek életmódváltóknak
… és ITT >>> DIÉTÁS REGGELI RECEPTEK
TOP10 Hagyományos ízű, de szénhidrátcsökkentett pékáru ötlet ITT >>> Szénhidrátcsökkentett pékáru recept
Jó étvágyat kívánunk!
Mészáros Margit és
Szaszkó Andi életmódváltó gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!