Ne keress tovább! Itt a legegyszerűbb szénhidrátcsökkentett fánk!

Szénhidrátcsökkentett fánk ennél egyszerűbb még nem volt!

Hogy miért?

  • mert nincs benne tojás,
  • mert nincs benne élesztő,
  • mert nincs benne sima liszt,
  • mert nem kell dagasztani,
  • mert nem kell keleszteni,
  • mert nem kell hozzá fánksütő tepsi,
  • mert gyorsan (sütéssel együtt kb. 20 perc alatt) elkészül!

Ráadásul amellett, hogy nagyon gyorsan elkészül, a fánk szénhidráttartalma is minimális! 1 db fánk* csupán 1,8 gramm szénhidrátot tartalmaz, így akár szénhidrátmentes fánknak is nevezhetnénk!

No, de akkor miből és hogyan készül ez a szénhidrátcsökkentett fánk, ha ennyire nem kell hozzá semmi?

Görgess lejjebb és kiderül!

Szénhidrátcsökkentett fánk

Szénhidrátcsökkentett fánk recept

Hozzávalók 16 db-hoz:

  • 25 dkg Dia Wellness CH Mínusz lisztkeverék
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 5 dkg folyékony kókuszolaj
  • 2 dl langyos kókusztej
  • 2 g őrölt fahéj (elhagyható)
  • 4 g sütőpor
  • 1 csipet himalája só
  • pár csepp rumaroma ízlés szerint
  • kókuszolaj a sütéshez
  • a csoki bevonathoz (nem kötelező): 10 dkg cukormentes csokoládé

Elkészítése:

  1. Az olajat felforrósítjuk.
  2. A száraz és a nedves hozzávalókat egy fakanállal összekeverjük, sűrű nokedlitészta jellegű tésztát kell kapnunk.
  3. A fánktésztából benedvesített kézzel mandarin méretű golyókat gyúrunk, kilapítjuk és a közepét az ujjunkkal kilyukasztjuk.
  4. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  5. Ha csokibevonattal készítjük: a csoki 2/3-át vízfürdő felett felolvasztjuk, majd a vízfürdőről levéve a maradék 1/3 rész csokit is hozzákeverjük, míg el nem olvad.
  6. A kisült fánkok egyik oldalát az olvasztott csokiba mártjuk.
  7. Nálunk kismugli színes cukorral kérte, ezért a magamnak szánt 2-3 darab kivételével azzal szórtam meg, de ez természetesen nem diétás. Szórócukor helyett használatunk kókuszreszeléket (ha mindenképp meg akarjuk szórni valamivel).

Tippek:
Csoki bevonat helyett eheted egyszerűen cukormentes sárgabarack lekvárral vagy megszórhatod a tetejét eritrit porcukorral, esetleg beleforgathatod fahéjas eritritbe.

Még több diétás fánk recept a Blogon:

Szalagos diétás fánk kókuszolajban sütve

Sütőben sült fánk teljes kiőrlésű lisztből

Sütőtökös fánk sütőben sütve

Szénhidrátcsökkentett fánk

100 g szénhidrátcsökkentett fánk tápértéke (csokibevonat és a felszívódó olaj nélkül):

  • 310 kcal,
  • 5,5 g szénhidrát,
  • 17,8 g fehérje,
  • 21,5 g zsír.

1 db szénhidrátcsökkentett fánk tápértéke csokibevonat és a felszívódó olaj nélkül (*16 db egyforma méretű fánk esetén):

  • 103 kcal,
  • 1,8 g szénhidrát,
  • 5,9 g fehérje,
  • 7,1 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Szénhidrátcsökkentett fánk
Horváth Katalin fotója

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?