Diétás nudli nudli krumpli nélkül, csökkentett szénhidráttartalommal! Igazából egy csökkentett szénhidráttartalmú túrónudli.
Tegnap, munka után csupán fél órám volt, hogy összeüssek másnapra valami diétás ebédet, így erre a krumplimentes, szénhidrát csökkentett nudlira esett a választásom.
Alap esetben sokkal tovább tart elkészíteni egy hagyományos nudlit (krumpli megfőzése, kihűtése, tészta összeállítása…stb.),alsó hangon minimum 1 óra, ez viszont pont belefért a 30 perces időkeretembe.
Készítettem már hasonló, túró alapú tésztából barackos gombócot, de ott zabpehelylisztet használtam és nem dobozos túrót, így kevésbé lett jó a tésztája, mint ennek, ráadásul a zabpehelyliszt szénhidráttartalma sem volt olyan versenyképes. (Ez a tészta és a ch tartalma is szerintem csúcsszuper!)
Amúgy nem vagyok egy nagy tésztás, de mostanában kicsit túlzásba vittem a húsevést, így jól esett ez a baracklekváros diétás nudli ebédre.
A fotó nem lett túl jó, mert – azon kívül, hogy a nudli nem egy fotogén kaja – este már nem volt hozzá elég fény, a munkahelyi ebédlőben pedig csak ilyen “kutyafuttásat” sikerült lőni róla.
Ettől függetlenül biztosíthatlak, hogy iszonyat finom krumplimentes diétás nudli lett a végeredmény, ízre teljesen olyan, mintha a hagyományos, krumplis verziót ennéd, csak lényegesen alacsonyabb szénhidráttartalommal!
Diétás nudli recept
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 25 dkg zsírszegény, krém állagú (dobozos) túró
- 12 dkg Dia Wellness – 50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
- 1 tojás
- 1 csipet himalája só
- 6 dkg Dia Wellness panírmorzsa
- 1 dkg (1 teáskanál) kókuszzsír
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Diétás nudli elkészítése:
- Egy lábasban vizet forralunk.
- Közben a kókuszzsíron aranysárgára pirítjuk a panírmorzsát.
- A túrót összegyúrjuk a tojással, a sóval és a szénhidrátcsökkentett liszttel.
- Az összegyúrt tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, és kevés szénhidrátcsökkentett lisztet alászórva mindegyik részből kb. 1-2 cm vastag rudakat sodrunk.
- A megsodort rudakat 2-3 cm-es darabokra vágjuk és a forrásban lévő vízbe dobjuk.
- Megvárjuk, amíg a nudlik maguktól feljönnek a főzővíz tetejére, majd 2 percig még főzzük őket.
- A kifőtt nudlikat lyukas kanállal kiszedjük és a pirított panírmorzsába forgatjuk.
- Eritrit porcukorral megszórva, cukormentes lekvárral fogyasztjuk (ha szereted a mákos nudlit, akkor a panírmorzsa helyett használhatsz negyedannyival darált mákot).
Tipp: ebből a tésztából diétás szilvás gombócot vagy diétás stíriai metéltet is készíthetsz!
Diétás szilvás gombóc krumpli nélkül RECEPT ITT!
Stíriai metélt diétásan RECEPT ITT!
100 g kész diétás nudli tápértéke:
- 202 kcal,
- 16 g szénhidrát,
- 18 g fehérje,
- 7 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Reya
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:





Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!