Diétás nudli krumpli nélkül, 30 perc alatt!

Diétás nudli nudli krumpli nélkül, csökkentett szénhidráttartalommal!

Tegnap, munka után csupán fél órám volt, hogy összeüssek másnapra valami diétás ebédet, így erre a krumplimentes, szénhidrát csökkentett nudlira esett a választásom.

Alap esetben sokkal tovább tart elkészíteni egy hagyományos nudlit (krumpli megfőzése, kihűtése, tészta összeállítása…stb.),alsó hangon minimum 1 óra, ez viszont pont belefért a 30 perces időkeretembe.

Készítettem már hasonló tésztából barackos gombócot, de ott zabpehelylisztet használtam és nem dobozos túrót, így kevésbé lett jó a tésztája, mint ennek, ráadásul a szénhidráttartalma sem volt olyan versenyképes. (Ez a tészta és a ch tartalma is szerintem csúcsszuper!)

Amúgy nem vagyok egy nagy tésztás, de mostanában kicsit túlzásba vittem a húsevést, így megkívántam ezt a baracklekváros diétás nudlit ebédre.

A fotó nem lett túl jó, mert – azon kívül, hogy a nudli nem egy fotogén kaja – este már nem volt hozzá elég fény, a munkahelyi ebédlőben pedig csak ilyen “kutyafuttásat” sikerült lőni róla.

Ettől függetlenül biztosíthatlak, hogy iszonyat finom krumplimentes diétás nudli lett a végeredmény, ízre teljesen olyan, mintha a hagyományos, krumplis verziót ennéd, csak lényegesen alacsonyabb szénhidráttartalommal!

Diétés nudli krumpli nélkül

Diétás nudli recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 25 dkg zsírszegény, krém állagú (dobozos) túró
  • 12 dkg Dia Wellness – 50 % CH lisztkeverék + 2 dkg a szóráshoz
  • 1 tojás
  • 1 csipet himalája só
  • 6 dkg Dia Wellness panírmorzsa
  • 1 dkg (1 teáskanál) kókuszzsír

Diétás nudli elkészítése:

  1. Egy lábasban vizet forralunk.
  2. Közben a kókuszzsíron aranysárgára pirítjuk a panírmorzsát.
  3. A túrót összegyúrjuk a tojással, a sóval és a szénhidrátcsökkentett liszttel.
  4. Az összegyúrt tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, és kevés szénhidrátcsökkentett lisztet alászórva mindegyik részből kb. 1-2 cm vastag rudakat sodrunk.
  5. A megsodort rudakat 2-3 cm-es darabokra vágjuk és a forrásban lévő vízbe dobjuk.
  6. Megvárjuk, amíg a nudlik maguktól feljönnek a főzővíz tetejére, majd 2 percig még főzzük őket.
  7. A kifőtt nudlikat lyukas kanállal kiszedjük és a pirított panírmorzsába forgatjuk.
  8. Eritrit porcukorral megszórva, cukormentes lekvárral fogyasztjuk (ha szereted a mákos nudlit, akkor a panírmorzsa helyett használhatsz negyedannyival darált mákot).

100 g kész diétás nudli tápértéke:

  • 202 kcal,
  • 16 g szénhidrát,
  • 18 g fehérje,
  • 7 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Diétás nudli krumpli nélkül
Michaela Mimi Suba fotója
Diétás nudli krumpli nélkül
Rockenstein Éva fotója

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?