Diétás nudli nudli krumpli nélkül, csökkentett szénhidráttartalommal! Igazából egy csökkentett szénhidráttartalmú túrónudli.
Tegnap, munka után csupán fél órám volt, hogy összeüssek másnapra valami diétás ebédet, így erre a krumplimentes, szénhidrát csökkentett nudlira esett a választásom.
Alap esetben sokkal tovább tart elkészíteni egy hagyományos nudlit (krumpli megfőzése, kihűtése, tészta összeállítása…stb.),alsó hangon minimum 1 óra, ez viszont pont belefért a 30 perces időkeretembe.
Készítettem már hasonló, túró alapú tésztából barackos gombócot, de ott zabpehelylisztet használtam és nem dobozos túrót, így kevésbé lett jó a tésztája, mint ennek, ráadásul a zabpehelyliszt szénhidráttartalma sem volt olyan versenyképes. (Ez a tészta és a ch tartalma is szerintem csúcsszuper!)
Amúgy nem vagyok egy nagy tésztás, de mostanában kicsit túlzásba vittem a húsevést, így jól esett ez a baracklekváros diétás nudli ebédre.
A fotó nem lett túl jó, mert – azon kívül, hogy a nudli nem egy fotogén kaja – este már nem volt hozzá elég fény, a munkahelyi ebédlőben pedig csak ilyen „kutyafuttásat” sikerült lőni róla.
Ettől függetlenül biztosíthatlak, hogy iszonyat finom krumplimentes diétás nudli lett a végeredmény, ízre teljesen olyan, mintha a hagyományos, krumplis verziót ennéd, csak lényegesen alacsonyabb szénhidráttartalommal!
Diétás nudli recept
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 25 dkg zsírszegény, krém állagú (dobozos) túró
- 12 dkg Dia Wellness – 50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
- 1 tojás
- 1 csipet himalája só
- 6 dkg Dia Wellness panírmorzsa
- 1 dkg (1 teáskanál) kókuszzsír
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Diétás nudli elkészítése:
- Egy lábasban vizet forralunk.
- Közben a kókuszzsíron aranysárgára pirítjuk a panírmorzsát.
- A túrót összegyúrjuk a tojással, a sóval és a szénhidrátcsökkentett liszttel.
- Az összegyúrt tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, és kevés szénhidrátcsökkentett lisztet alászórva mindegyik részből kb. 1-2 cm vastag rudakat sodrunk.
- A megsodort rudakat 2-3 cm-es darabokra vágjuk és a forrásban lévő vízbe dobjuk.
- Megvárjuk, amíg a nudlik maguktól feljönnek a főzővíz tetejére, majd 2 percig még főzzük őket.
- A kifőtt nudlikat lyukas kanállal kiszedjük és a pirított panírmorzsába forgatjuk.
- Eritrit porcukorral megszórva, cukormentes lekvárral fogyasztjuk (ha szereted a mákos nudlit, akkor a panírmorzsa helyett használhatsz negyedannyival darált mákot).
Tipp: ebből a tésztából diétás szilvás gombócot vagy diétás stíriai metéltet is készíthetsz!
100 g kész diétás nudli tápértéke:
- 202 kcal,
- 16 g szénhidrát,
- 18 g fehérje,
- 7 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, SEGÍTEK!
Ha szeretnél végre tényleg lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!