Diétás nudli (túrónudli) krumpli nélkül, 30 perc alatt!

Diétás nudli nudli krumpli nélkül, csökkentett szénhidráttartalommal! Igazából egy csökkentett szénhidráttartalmú túrónudli.

Tegnap, munka után csupán fél órám volt, hogy összeüssek másnapra valami diétás ebédet, így erre a krumplimentes, szénhidrát csökkentett nudlira esett a választásom.

Alap esetben sokkal tovább tart elkészíteni egy hagyományos nudlit (krumpli megfőzése, kihűtése, tészta összeállítása…stb.),alsó hangon minimum 1 óra, ez viszont pont belefért a 30 perces időkeretembe.

Készítettem már hasonló, túró alapú tésztából barackos gombócot, de ott zabpehelylisztet használtam és nem dobozos túrót, így kevésbé lett jó a tésztája, mint ennek, ráadásul a zabpehelyliszt szénhidráttartalma sem volt olyan versenyképes. (Ez a tészta és a ch tartalma is szerintem csúcsszuper!)

Amúgy nem vagyok egy nagy tésztás, de mostanában kicsit túlzásba vittem a húsevést, így jól esett ez a baracklekváros diétás nudli ebédre.

A fotó nem lett túl jó, mert – azon kívül, hogy a nudli nem egy fotogén kaja – este már nem volt hozzá elég fény, a munkahelyi ebédlőben pedig csak ilyen “kutyafuttásat” sikerült lőni róla.

Ettől függetlenül biztosíthatlak, hogy iszonyat finom krumplimentes diétás nudli lett a végeredmény, ízre teljesen olyan, mintha a hagyományos, krumplis verziót ennéd, csak lényegesen alacsonyabb szénhidráttartalommal!

Diétés nudli krumpli nélkül

Diétás nudli recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 25 dkg zsírszegény, krém állagú (dobozos) túró
  • 12 dkg Dia Wellness – 50 % CH lisztkeverék + 2 dkg a szóráshoz
  • 1 tojás
  • 1 csipet himalája só
  • 6 dkg Dia Wellness panírmorzsa
  • 1 dkg (1 teáskanál) kókuszzsír

Diétás nudli elkészítése:

  1. Egy lábasban vizet forralunk.
  2. Közben a kókuszzsíron aranysárgára pirítjuk a panírmorzsát.
  3. A túrót összegyúrjuk a tojással, a sóval és a szénhidrátcsökkentett liszttel.
  4. Az összegyúrt tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, és kevés szénhidrátcsökkentett lisztet alászórva mindegyik részből kb. 1-2 cm vastag rudakat sodrunk.
  5. A megsodort rudakat 2-3 cm-es darabokra vágjuk és a forrásban lévő vízbe dobjuk.
  6. Megvárjuk, amíg a nudlik maguktól feljönnek a főzővíz tetejére, majd 2 percig még főzzük őket.
  7. A kifőtt nudlikat lyukas kanállal kiszedjük és a pirított panírmorzsába forgatjuk.
  8. Eritrit porcukorral megszórva, cukormentes lekvárral fogyasztjuk (ha szereted a mákos nudlit, akkor a panírmorzsa helyett használhatsz negyedannyival darált mákot).

Tipp: ebből a tésztából diétás szilvás gombócot is készíthetsz! Diétás szilvás gombóc RECEPT ITT!

100 g kész diétás nudli tápértéke:

  • 202 kcal,
  • 16 g szénhidrát,
  • 18 g fehérje,
  • 7 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Diétás nudli krumpli nélkül
Michaela Mimi Suba fotója
Diétás nudli krumpli nélkül
Rockenstein Éva fotója
Diétás nudli krumpli nélkül
Németh Katalin fotója
Diétás nudli krumpli nélkül
Farkas Erika fotója
Diétás nudli krumpli nélkül
Bakacsi Renáta fotója

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?