Rakott zeller – isteni diétás rakott krumpli helyettesítő

Rakott zeller, ami eddig a legfinomabb rakott krumpli helyettesítő diétás ebéd! 🙂

Imádom a rakott krumplit, de mint tudjuk, a krumplis ételek nem sorolhatók a szénhidrát szegény fogások közé.

Épp ezért itt volt az ideje kipróbálni krumpli helyett zellerrel. (Korábban próbáltam már édesburgonyából is rakott krumplit készíteni, de az nem volt ennyire jó, mint a zellerrel.)

Nem mondom, volt bennem egy kis félsz, hogy milyen íze lesz, valóban hasonlít-e majd a krumplira?

Mivel anno a sült zellernek is hasonló érzésekkel vágtam neki és végül kellemesen csalódtam, most is erőt vettem magamon (és milyen jól tettem)!

Nagyon finom lett a diétás rakott krumpli pótlékom, tényleg teljesen olyan, mint a megszokott rakott krumpli íze! (A zeller íze számomra csak nagyon minimálisan volt érezhető.)

Megjegyzés: itt is bebizonyosodott, hogy a diétás ételek nem feltétlenül kell, hogy drágák legyenek! 

Rakott zeller

Rakott zeller recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 30 dkg zeller
  • 4 db főtt tojás
  • 2 dkg mindenmentes házi szalámi (házi kolbásszal vagy házi csirkemell sonkával is elkészíthető)
  • 3 ek (15 dkg) görög joghurt
  • 1 db tojássárgája (elhagyható, én csak azért kevertem bele,mert nem tudtam másra felhasználni)

Elkészítése:

Rakott zeller

Rakott zeller

Rakott zeller

  1. A megpucolt zellert 1 cm-es szeletekre vágjuk és sós vízben puhára főzzük. (Forrásig fedő alatt, utána fedő nélkül.)
  2. Ha a zeller megfőtt, leszűrjük.
  3. Tűzálló tálba rakjuk a zeller felét, rákarikázzuk a főtt tojásokat és megszórjuk az apróra vágott szalámival.
  4. A zeller másik felét rárakjuk, és a tojássárgájával elkevert joghurttal leöntjük.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Frissen, cukormentes ecetes céklával, vagy cukormentes csemege uborkával, nyáron friss salátával fogyasztjuk!

100 g rakott zeller tápértéke (füstölt kolbásszal számoltam, mert az többek számára elérhető, mint a házi szalámi):

  • 114 kcal,
  • 3,5 g szénhidrát,
  • 6,4 g fehérje,
  • 7,6 g zsír.

Ugyanez hagyományosan, krumplival készítve 136 kcal, 9,5 (gyors) szénhidrát, 6,8 g fehérje és 7,6 g zsír lenne. Vagyis a rakott zeller szénhidráttartalma harmadannyi, mint a hagyományos krumplival készített rakott krumplinak!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?