Rakott zeller – isteni diétás rakott krumpli helyettesítő

Print Friendly, PDF & Email

Rakott zeller, ami eddig a legfinomabb rakott krumpli helyettesítő diétás ebéd! 🙂

Imádom a rakott krumplit, de mint tudjuk, a krumplis ételek nem sorolhatók a szénhidrát szegény fogások közé.

Épp ezért itt volt az ideje kipróbálni krumpli helyett zellerrel. (Korábban próbáltam már édesburgonyából is rakott krumplit készíteni, de az nem volt ennyire jó, mint a zellerrel.)

Nem mondom, volt bennem egy kis félsz, hogy milyen íze lesz, valóban hasonlít-e majd a krumplira?

Mivel anno a sült zellernek is hasonló érzésekkel vágtam neki és végül kellemesen csalódtam, most is erőt vettem magamon (és milyen jól tettem)!

Nagyon finom lett a diétás rakott krumpli pótlékom, tényleg teljesen olyan, mint a megszokott rakott krumpli íze! (A zeller íze számomra csak nagyon minimálisan volt érezhető.)

Megjegyzés: itt is bebizonyosodott, hogy a diétás ételek nem feltétlenül kell, hogy drágák legyenek! 

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Rakott zeller

Rakott zeller recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 30 dkg zeller
  • 4 db főtt tojás
  • 2 dkg mindenmentes házi szalámi (házi kolbásszal vagy házi csirkemell sonkával is elkészíthető)
  • 3 ek (15 dkg) görög joghurt
  • 1 db tojássárgája (elhagyható, én csak azért kevertem bele,mert nem tudtam másra felhasználni)

Elkészítése:

Rakott zeller

Rakott zeller

Rakott zeller

  1. A megpucolt zellert 1 cm-es szeletekre vágjuk és sós vízben puhára főzzük. (Forrásig fedő alatt, utána fedő nélkül.)
  2. Ha a zeller megfőtt, leszűrjük.
  3. Tűzálló tálba rakjuk a zeller felét, rákarikázzuk a főtt tojásokat és megszórjuk az apróra vágott szalámival.
  4. A zeller másik felét rárakjuk, és a tojássárgájával elkevert joghurttal leöntjük.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Frissen, cukormentes ecetes céklával, vagy cukormentes csemege uborkával, nyáron friss salátával fogyasztjuk!

100 g rakott zeller tápértéke (füstölt kolbásszal számoltam, mert az többek számára elérhető, mint a házi szalámi):

  • 114 kcal,
  • 3,5 g szénhidrát,
  • 6,4 g fehérje,
  • 7,6 g zsír.

Ugyanez hagyományosan, krumplival készítve 136 kcal, 9,5 (gyors) szénhidrát, 6,8 g fehérje és 7,6 g zsír lenne. Vagyis a rakott zeller szénhidráttartalma harmadannyi, mint a hagyományos krumplival készített rakott krumplinak!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Rakott zeller recept
Puliuszné Nagy Edina fotója – „Kedves Reya?kipróbáltam ma rakott zeller receptedet,nem mondom volt bennem félsz rendesen,hogy éhen maradok a munkahelyemen,de fölösleges volt a félelmem,ez valami isteni❤❤❤/zárójelben jegyzem meg,nem szeretem a zellert??/köszönöm”
Rakott zeller
Harangozó Luca fotója
 

Vélemény, hozzászólás?