Krémes zabkása főzés nélkül (overnight zabkása)

Zabkása főzés nélkül vagy másnéven egyéjszakás (overnight) zabkása diétás reggelire.

A zabkását többféleképpen lehet készíteni, de a legegyszerűbb főzés nélkül.
Így be sem kell kapcsolnunk hozzá a tűzhelyet és mégis krémes állagú, lassú felszívódású szénhidrátot és sok hasznos élelmi rostot tartalmazó diétás reggeli lesz a végeredmény.
Amire érdemes figyelni, ez pedig az, hogy már előző este keverjük be a zabkásánkat, hogy elegendő ideje (egy éjszaka, innen is kapta a nevét) legyen összeérni az alapanyagoknak, így a reggeli rohanásban elég lesz csak kikapni a hűtőből és már indulhatsz is!
Főzés nélküli, overnight zabkása készítése vízzel

Overnight zabkása főzés nélkül – recept

Overnight zabkása hozzávalók (1 adaghoz):

  • 5 dkg zabpehely
  • 1,5 dl víz
  • 7 dkg zsírszegény natúr joghurt
  • 1 evőkanál (7 g) Dia Wellness PaleOK chia mag
  • 15 g Dia Wellness negyedannyi édesítőszer

A recepthez használt Dia-Wellness alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Zabkása főzés nélküli elkészítése:

  • A hozzávalókat összekeverjük.
  • Lefedve 10-12 órán át pihentetjük, ennyi idő alatt a zabpehely és a chia mag felszívja a nedvességet és a zabkása krémes állagúvá válik.
  • Ízlés és diéta szerinti feltéttel (Dia-Wellness mogyorókrémmel vagy cukormentes lekvárral, bogyós gyümölcsökkel, kakaóporral, fahéjjal, étcsokoládéval…stb.) fogyasztjuk.

100 g főzés nélküli zabkása átlagos tápértéke:

  • 95 kcal,
  • 14 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje (plusz fehérjepor hozzáadásával lehet növelni!),
  • 3 g zsír.

Ha szeretnél hasonló finomságokkal fogyni és életmódot váltani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Vélemény, hozzászólás?