Diétás paradicsomos húsgombóc bulgurral, rántás nélkül

Print Friendly, PDF & Email

Diétás paradicsomos húsgombóc most bulgurral fehér rizs helyett.

Hatalmas kedvencem a paradicsomos húsgombóc , amit mindig

  • rántás nélkül (így zsírszegény lesz),
  • cukor nélkül (helyette édesítőszert használok, ha túl savanyú lenne a paradicsom),
  • lisztmentesen (mivel nem sűrítem rántással),
  • zsiradék nélkül (lsd. rántás nélkül ),
  • fehér rizs nélkül (helyette a lassan felszívódó szénhidráttartalmú bulgurt használom, de használhatsz basmati rizst vagy zabpelyhet is akár),
  • magas fehérjetartalmú darált csirkemellből készítek, így tökéletesen beilleszthető az életmódváltó étrendbe is.

Én soha nem szoktam főtt burgonyát enni hozzá, de egy kevés sós vízben főtt krumpli még egy fogyókúrában sem tilos.

(Persze nem a krumplinak kell többségben lenni a tányéron!)

Ha Te azzal szereted, nyugodtan tegyél a tányérodra pár darabot (de a szénhidráttartalmát természetesen bele kell számolni a napi keretedbe).

Ugyanezzel a módszerrel készíthetsz diétás töltött paprikát is.

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Diétás paradicsomos húsgombóc bulgurral

 Diétás paradicsomos húsgombóc recept

Hozzávalók (kb. 12 db gombóchoz)

  • 0,5 kg darált csirkemellfilé
  • 10 dkg nyers bulgur
  • 1 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej (5 dkg) vöröshagyma
  • Kb. 1 liter víz
  • 7,5 dl cukormentes sűrített paradicsom
  • ízlés szerint fűszerek (só, bors, fűszerpaprika, adalekmentes ételizesítő)
  • Dia Wellness negyedannyi édesítőszer ízlés szerint (vagy bármilyen általad preferált édesítő, ha nagyon savanyú lenne a paradicsom)

Elkészítése:

  1. A vizet felforraljuk.
  2. A darált csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a reszelt vöröshagymával, a tojással és a nyers bulgurral.
  3. Vizes kézzel gombócokat formázunk és a forrásban lévő vízbe tesszük.
  4. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, óvatosan megkeverjük és fedő alatt puhára főzzük.
  5. Ha kell, sózzuk és édesitőszerrel kiegyenlitjük a savanyú ízt.
  6. Az utolsó 10 -15 percben fedő nélkül főzzük.
  7. Én mindig úgy ellenőrzöm, hogy átfőtt-e, hogy egy gombócot kiveszek, kettévágom és ha a bulgur is, hús is megpuhult, akkor kikapcsolom a tűzhelyet.

100 g diétás paradicsomos húsgombóc átlagos tápértéke:

  • 64 kcal,
  • 7 g szénhidrát,
  • 6,5 g fehérje,
  • 1 g zsír.

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Még több diétás ebéd receptet találsz ITT >>> Diétás Ebéd Receptek

További diétás receptek bulgurral >>> Bulgur Receptek

Vélemény, hozzászólás?