Mikrós fehérje süti „sütéssel” együtt kb. 10 perc alatt arra az esetre, ha megkívánsz egy kis diétás édességet, de nincs otthon semmi alakbarát nasi.
Egyszerűen csak előkapod azokat az alapanyagokat, amik amúgy is mindig előfordulnak egy életmódváltó kamrájában: egy tojást, kis zabpelyhet, némi zsírszegény joghurtot, kakaóport…stb., összekevered egy müzlis tálban és már mehet is a mikróba!
Ebbe a diétás mikrós sütibe azonban került fehérjepor is, amitől még laktatóbb és még diétásabb lett.
Mikrós fehérje süti recept:
Mikrós fehérje süti hozzávalók:
- egy adag MyProtein Impact Whey csokis vagy vaníliás fehérjepor (EZT HASZNÁLOM)*
- 30 g MyProtein 100 % zabpehely (EZT HASZNÁLOM )*
- 40 g zsírszegény (3,5 %-os) natúr joghurt
- 5 g zsírszegény kakaópor (akár helyette is mehet a proteinpor is)
- 1 tojás
- fél kávéskanál szódabikarbóna
*kattints a linkre, tedd kosárba és a pénztárnál -41 % kedvezményt kapsz!
Elkészítés:
- A zabpelyhet, a fehérjeport, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük egy müzlis tálban.
- Ezután hozzáadjuk a felvert tojást és a zsírszegény natúr joghurtot.
- 4 perc alatt mikróban „megsütjük”. (A hőfok mikrónként változik, én 620 Watton „sütöttem” 4 percig.)
- Érdemes sütés közben 1-2 percenként ránézni.
- Akkor jó, ha a teteje már nem ragad, és a széle még nem száradt ki.
- Ha kész, kiöntjük a müzlis tálból (ha nem akar kijönni, érdemes egy műanyag spatulával alányúlni).
- Porcukor helyettesítővel megszórva, vagy édesített joghurttal, cukormentes lekvárral, esetleg diétás pudinggal leöntve fogyasztjuk.
100 g mikrós fehérje süti átlagos tápértéke (fehérjepor fajtájától függően változhat!):
- 214 kalória
- 17 g szénhidrát,
- 19 g fehérje
- 6 g zsír
*kattints a kék linkre, tedd kosárba a terméket és a pénztárnál automatikusan levonódik a kedvezmény az árból!
Még több fehérjeporos receptet találsz ITT >>> Fehérjeporos Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!