Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban.
Jól meg kell nézni manapság a bolti halrudacskák dobozát, hogy biztos, hogy halfiléből készült, egészséges terméket vegyünk és ne olcsó, hal darálékból készültet.
Érdemes otthon is megpróbálkozni a sütésével,mert nem bonyolult és a gyerekeknél is tuti befutó lesz!
Nem mellesleg a saját kezűleg készített halrudacska a legegészségesebb!
Halrudacska házilag recept
Hozzávalók 6 db halrudacskához:
- 15 dkg tengeri halfilé (nálam hekk) kiolvasztva, lecsöpögtetve
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt (helyettesíthető szénhidrátcsökkentett liszttel )
- 5 dkg zabpehely (helyettesíthető szénhidrátcsökkentett panírmorzsával)
- 2 tojás
- egy csipet himalája só
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítése:
- A halfilékből 6 db kb. 7 cm hosszú, 3 cm széles rudakat vágunk.
- Előkészítjük a panírt: az első tányérba öntjük a teljes kiőrlésű lisztet, a másodikba felütjük, megsózzuk és felverjük a tojásokat, a harmadikba pedig a zabpelyhet tesszük.
- Mindegyik halrudacskát megforgatjuk először a lisztben, majd a megsózott, felvert tojásban, majd pedig a zabpehelyben.
- Felforrósított kókuszolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
- Nagyon finom és egészséges köret hozzá a sült édesburgonya, a párolt basmati rizs, esetleg bulgur vagy a karfiolpüré.
Tipp: olaj helyett süthetjük sütőpapíron, sütőben is: ilyenkor fújjuk be a bepanírozott halrudacskák mindkét oldalát olívaolaj spray-vel és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre! Félidőben fordítsuk meg a halrudacskákat, hogy mindkét oldaluk egyenletesen meg tudjon sülni. Ugyanúgy, mint ebben a sütőben sült rántott hal receptben >>> Rántott hal sütőben sütve
Diétás panír ötletek liszt és zsemlemorzsa helyett
Még több teljes kiőrlésű liszttel készült diétás receptet találsz ITT >>> Teljes Kiőrlésű Receptek
Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
Még több diétás ebéd recept ITT >>> Diétás Ebédek
100 g házi halrudacska átlagos tápértéke:
- 181 kcal*,
- 20 g szénhidrát,
- 15 g fehérje
- 5 g zsír*
1 db házi halrudacska átlagos tápértéke (6 db egyforma súlyú esetén):
- 106 kcal*,
- 11 g szénhidrát,
- 9 g fehérje
- 3 g zsír*
*+ a sütésnél felszívódó kókuszolaj
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!