Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban

Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban.

Jól meg kell nézni manapság a bolti halrudacskák dobozát, hogy biztos, hogy halfiléből készült, egészséges terméket vegyünk és ne olcsó, hal darálékból készültet.

Érdemes otthon is megpróbálkozni a sütésével,mert nem bonyolult és a gyerekeknél is tuti befutó lesz!

Nem mellesleg a saját kezűleg készített halrudacska a legegészségesebb!

Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban

Halrudacska házilag recept

Hozzávalók 6 db halrudacskához:

  • 15 dkg tengeri halfilé (nálam hekk) kiolvasztva, lecsöpögtetve
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt (helyettesíthető szénhidrátcsökkentett liszttel )
  • 5 dkg zabpehely (helyettesíthető szénhidrátcsökkentett panírmorzsával)
  • 2 tojás
  • egy csipet himalája só
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. A halfilékből 6 db kb. 7 cm hosszú, 3 cm széles rudakat vágunk.
  2. Előkészítjük a panírt: az első tányérba öntjük a teljes kiőrlésű lisztet, a másodikba felütjük, megsózzuk és felverjük a tojásokat, a harmadikba pedig a zabpelyhet tesszük.
  3. Mindegyik halrudacskát megforgatjuk először a lisztben, majd a megsózott, felvert tojásban, majd pedig a zabpehelyben.
  4. Felforrósított kókuszolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
  5. Nagyon finom és egészséges köret hozzá a sült édesburgonya, a párolt basmati rizs, esetleg bulgur vagy a karfiolpüré.

Tipp: olaj helyett süthetjük sütőpapíron, sütőben is: ilyenkor fújjuk be a bepanírozott halrudacskák mindkét oldalát olívaolaj spray-vel és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre! Félidőben fordítsuk meg a halrudacskákat, hogy mindkét oldaluk egyenletesen meg tudjon sülni. Ugyanúgy, mint ebben a sütőben sült rántott hal receptben >>> Rántott hal sütőben sütve

Diétás panír ötletek liszt és zsemlemorzsa helyett

Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban

Még több teljes kiőrlésű liszttel készült diétás receptet találsz ITT >>> Teljes Kiőrlésű Receptek

Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek

Még több diétás ebéd recept ITT >>> Diétás Ebédek

100 g házi halrudacska átlagos tápértéke:

  • 181 kcal*,
  • 20 g szénhidrát,
  • 15 g fehérje
  • 5 g zsír*

1 db házi halrudacska átlagos tápértéke (6 db egyforma súlyú esetén):

  • 106 kcal*,
  • 11 g szénhidrát,
  • 9 g fehérje
  • 3 g zsír*

*+ a sütésnél felszívódó kókuszolaj

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi 

életmódváltó gasztroblogger

DIÉTA TIPPEK életmódváltáshoz, diétás receptek elkészítéséhez:

Mit használj fehér liszt helyett, ha fogyni akarsz?

MI az a negyedannyi édesítő és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) – tudnivalók és adagolásuk

Életmódváltás lépésről lépésre: az egészséges életmód alapjai

Életmódváltás lépésről lépésre: a lassú felszívódású szénhidrátok listája

Életmódváltás lépésről lépésre: mikor mit egyek, ha fogyni akarok?

Mit egyek, ha fogyni akarok? BEVÁSÁRLÓLISTA ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ

Még több hasznos tipp életmódváltáshoz >>> DIÉTA TIPPEK

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?