Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban

Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban.

Jól meg kell nézni manapság a bolti halrudacskák dobozát, hogy biztos, hogy halfiléből készült, egészséges terméket vegyünk és ne olcsó, hal darálékból készültet.

Érdemes otthon is megpróbálkozni a sütésével,mert nem bonyolult és a gyerekeknél is tuti befutó lesz!

Nem mellesleg a saját kezűleg készített halrudacska a legegészségesebb!

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban

Halrudacska házilag recept

Hozzávalók 6 db halrudacskához:

  • 15 dkg tengeri halfilé (nálam hekk) kiolvasztva, lecsöpögtetve
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt (helyettesíthető szénhidrátcsökkentett liszttel )
  • 5 dkg MyProtein 100 % zabpehely (ITT VESZEM!)*
  • 2 tojás
  • egy csipet himalája só
  • olaj a sütéshez

*A linkre kattintva -41 % kedvezmény jár, ami a kosárba rakás után a pénztárban kerül levonásra!

Elkészítése:

  1. A halfilékből 6 db kb. 7 cm hosszú, 3 cm széles rudakat vágunk.
  2. Előkészítjük a panírt: az első tányérba öntjük a teljes kiőrlésű lisztet, a másodikba felütjük, megsózzuk és felverjük a tojásokat, a harmadikba pedig a zabpelyhet tesszük.
  3. Mindegyik halrudacskát megforgatjuk először a lisztben, majd a megsózott, felvert tojásban, majd pedig a zabpehelyben.
  4. Felforrósított kókuszolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
  5. Nagyon finom és egészséges köret hozzá a sült édesburgonya, a párolt basmati rizs, esetleg bulgur vagy a karfiolpüré.
  6. Forrólevegős fritőzben (airfryerben) is süthető, olaj nélkül.

Tipp: olaj helyett süthetjük sütőpapíron, sütőben is: ilyenkor fújjuk be a bepanírozott halrudacskák mindkét oldalát olívaolaj spray-vel és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre! Félidőben fordítsuk meg a halrudacskákat, hogy mindkét oldaluk egyenletesen meg tudjon sülni. Ugyanúgy, mint ebben a sütőben sült rántott hal receptben >>> Rántott hal sütőben sütve

Halrudacska házilag, zabpelyhes panírban

100 g házi halrudacska átlagos tápértéke:

  • 181 kcal*,
  • 20 g szénhidrát,
  • 15 g fehérje
  • 5 g zsír*

1 db házi halrudacska átlagos tápértéke (6 db egyforma súlyú esetén):

  • 106 kcal*,
  • 11 g szénhidrát,
  • 9 g fehérje
  • 3 g zsír*

*+ a sütésnél felszívódó kókuszolaj

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Még több teljes kiőrlésű liszttel készült diétás receptet találsz ITT >>> Teljes Kiőrlésű Receptek

Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek

Még több diétás ebéd recept ITT >>> Diétás Ebédek

Vélemény, hozzászólás?