Diétás vadas recept csirkéből, lisztes habarás nélkül

Vadas recept csirkéből, egyszerűen, lisztes habarás nélkül

Azt hiszem, ha a diétás vadas kerül szóba, az csakis csirkemellből készülhet, hiszen a csirkéhez könnyebben hozzá lehet jutni, olcsóbb, mint a vadhús, nem igényel pácolást és gyorsabban meg is fő.

A vadas recept csirkéből készítve beilleszthető az életmódváltásba, főleg, mert ehhez a diétás vadas szószhoz még lisztes habarás sem szükséges. Na, de akkor mitől lesz selymesen krémes, sűrű a mártás? 🙂

Diétás vadas recept csirkéből liszt nélkül

Vadas recept csirkéből

Hozzávalók a diétás vadashoz (4 személyre):

  • 45 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2+3 dkg kókuszzsír
  • 10 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zellergumó
  • 5 dkg cukormentes mustár
  • 10 dkg natúr joghurt (nálam görög, de lehet bármilyennel, csak minél alacsonyabb a zsírtartalma, annál kevésbé lesz krémes a mártás; növényi tejszínnel is helyettesíthető!)
  • 1 dkg himalája só
  • 5 db babérlevél
  • 2 g+2 g őrölt bors
  • 1 ek szárított tárkonylevél
  • 1 liter víz

Vadas recept elkészítése:

Diétás vadas recept csirkéből

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindkét oldalukat enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. 2 dkg kókuszzsírt felforrósítunk abban a serpenyőben, amiben majd a mártást is készítjük és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen fehéredésig sütjük. (Nem kell puhára sütni a húst, csak kapjon egy kérget.)
  3. A hirtelen sütött csirkemell szeleteket egy tányérra félretesszük.
  4. A csirkemellek sütése után megmaradt kókuszzsírhoz hozzáadjuk a további 3 dkg zsiradékot.
  5. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a kockára vagy vékony karikára vágott sárgarépát, fehérrépát és a zellert.
  6. A zöldségeket a hagymás kókuszzsíron kissé megdinszteljük, majd rátesszük a cukormentes mustárt és alaposan összekeverjük.
  7. Felöntjük a vízzel, majd beletesszük az előzőleg elősütött csirkemell szeleteket.
  8. Fűszerezzük himalája sóval, 2 g őrölt borssal, szárított tárkonylevéllel és az egész babérlevelekkel.
  9. Fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  10. Ha megpuhultak a zöldségek, kiemeljük a szósz alapból a csirkemell szeleteket és a babérleveleket (a babérlevelet ki lehet dobni).
  11. A vadas szósz alapot levesszük a tűzhelyről és botmixerrel pürésítjük.
  12. A pürésített vadas szószba gyors mozdulatokkal belekeverjük a natúr joghurtot.
  13. A hús szeleteket visszarakjuk a mártásba és egy-két perc alatt összeforraljuk.
  14. Ízlés szerint a végén még lehet hozzáadni himalája sót, őrölt borsot, tárkonyt vagy egy pici cukormentes mustárt.

Még több diétás ebéd receptet itt találsz >>> Diétás Ebéd Receptek

Milyen diétás köreteket ehetsz a diétás vadas mártáshoz?

100 g diétás vadas szósz tápértéke köret nélkül:

  • 61,5 kcal,
  • 2 g szénhidrát,
  • 6 g fehérje,
  • 3 g zsír.

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Reya 

diétás gasztroblogger

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?