Diétás tiramisu, házi cukormentes babapiskótával
A tiramisu az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb, sütés nélküli diétás desszert, amit mindenki szeret. Most a tojás nélkül, házi zabpelyhes babapiskótával készült változatát mutatom meg Neked!
A diétás babapiskóta elkészítése hasonló a zabpehelylisztes piskóta receptjéhez, csupán a formázásra kell ügyelni.
Ez a diétás tiramisu recept nem tartalmaz:
- cukrot (cukormentes)
- tojást (a babapiskóta nem tojásmentes, csak a krém!)
- fehér lisztet.
Mivel ez a tiramisu recept nem tartalmaz nyers tojást, így nyáron is biztonságos a fogyasztása. Mivel a benne lévő babapiskóta tojással készült, ezért ha tojásérzékeny vagy, akkor csak másfajta, tojásmentes babapiskótával készítsd!

Diétás tiramisu recept
Diétás tiramisu hozzávalók (egy püspökkenyér formához, kb. 6 szelet):
- 24 db (1,5 adag) házi cukormentes babapiskóta (recept a linkre kattintva!)
- 25 dkg light mascarpone (nálam Lidl sovány krémsajt)
- 200 ml cukrozatlan habtejszín (nálam Meggle)
- 2+2 evőkanál (80 g, ami kb. 25 dkg cukornak felel meg) négyszer édesebb stevia eritrit keverék
- 20 g vaníliás eritrit
- 1 teáskanál rum aroma
- 1 dl kókusztej
- 1 dl erős fekete kávé (cukor nélkül)
- 3 dkg natúr, zsírszegény kakaópor
A diétás tiramisu készítésének lépései az alábbi videóban láthatók:
- Elsőként elkészítjük a mascarpone krémet: a mascarponét 2 evőkanál stevia eritrit keverékkel, a rumaromával és a vaníliás eritrittel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot.
- A kávét és a tejet összekeverjük.
- A babapiskóta mennyiséget 3 felé elosztjuk, majd adagonként egymás mellé helyezzük és mindkét oldalukat lelocsoljuk egy teáskanálnyi tejeskávéval (egyszerre csak annyit locsoljunk le, amennyi egy réteghez elég, nehogy elázzanak!).
- Azért locsoljuk a kávéval és nem forgatjuk benne, mert a házilag készített zabpehelylisztes babapiskóta kevésbé kemény és száraz, emiatt hamar elázik.
- A forma alját kirakjuk az első adag lelocsolt babapiskótával, majd rásimítjuk a mascarpone krém 1/3-át és a tetejére rászitáljuk a kakaópor 1/3-át.
- Majd ismét rápakolunk egy réteg lelocsolt babapiskótát, a második harmad krémet eloszlatjuk rajta és újra megszórjuk a natúr kakaóporral.
- Az utolsó adag babapiskótával szintén kirakjuk a formát, ráöntjük a krémet, egyenletesen eloszlatjuk rajta és megszórjuk kakaóporral.
Tippje: fényévekkel finomabb, ha fogyasztás előtt néhány óráig türelmesek vagyunk és a hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket! 😉
Diétás tiramisu kalória és szénhidráttartalma:
- 100 grammban 466 kcal és 54,5 g CH (lassú felszívódású)
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Ez a diétás tiramisu recept elkészíthető alacsonyabb szénhidráttartalmú házi babapiskótával is >>> Házi szénhidrátcsökkentett babapiskóta recept
Még több diétás mascarponés süti receptet találsz ITT >>> Diétás Mascarpone Süti
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:
Csernyik-Nagy Beatrix már kétszer is elkészítette ezt a diétás tiramisut, másodszorra a saját szülinapi tortáját készítette el belőle. Neki így néztek ki:

„Tiramisu?Sk babapiskotaval, meg minden??Viszont igy 6ora kornyeken mar nem kene enni belole, es Reya is azt ajanlja hogy jo ha all nehany orat, ugyhogy marad holnapra?Azt hiszem lefekszem aludni mar most, hogy mielobb holnap legyen?”
Másnap 🙂
„Mennyei! Teljesen el vagyok ajulva, nagyon nagyon finom, biztosan fogom meg csinalni. Koszonom a receptet ?”

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!