Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

Print Friendly, PDF & Email

Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

Először a szilveszteri bulira sütöttem meg ezt a pizzához hasonló virslis lepényt, de mire kész lettem vele, lement a nap és csak egy rosszul sikerült fotót tudtam lőni róla. Ennek ellenére a Facebookon megmutattam Nektek és az egyik nagyon kedves olvasóm kérésére újra elkészítettem (még jobb lett, mint az első), újra lefotóztam és íme itt a recept!

Ez a diétás virslis lepény csupa egyszerűen beszerezhető, nem túl drága, de nagyon egészséges hozzávalóból készült: zabpehelyből, túróból és magas hústartalmú virsliből!

Kinek ajánlom ennek a virslis lepénynek az elkészítését?

  • Nagy segítség ez a recept azoknak, akiknek napközben nincs lehetőségük kényelmesen megebédelni és csak munka közben kapnának be egy falatot.
  • Azoknak is ajánlom, akiknek nincs melegítési lehetősége, hiszen ez a virslis lepény nemcsak melegen, hanem hidegen is nagyon finom!

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

Virslis lepény recept

Hozzávalók (23*18 cm-es tepsihez, kb. 6 szelet): 

  • 10 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 db M-es tojás
  • 12 dkg félzsíros túró
  • 2 db light virsli felkarikázva
  • 1 evőkanál (kb. 25 g) zsírszegény natúr joghurt
  • 1 fél (kb. 5 dkg) kaliforniai paprika apróra vágva (bármilyen kedvenc zöldséggel helyettesíthető)
  • 1 kis fej (kb. 5 dkg) vöröshagyma apróra vágva (bármilyen kedvenc zöldséggel helyettesíthető)
  • 5 szem magozott fekete olajbogyó  olajbogyó felkarikázva (elhagyható)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál himalaya só
  • 1 késhegynyi őrölt bors

Virslis lepény elkészítése:

  1. A tojásokat simára keverjük a túróval és a görög joghurttal (nedves alapanyagok).
  2. A nedves alapanyagokhoz hozzákeverjük a száraz alapanyagokat (a fűszereket, a zöldségeket és az egyik felkarikázott virslit.)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd a másik felkarikázott virslivel megszórjuk a tetejét (ha van kedvünk, a paprika és az olajbogyó egy részét – vagy plusz mennyiséget – is rászórhatjuk a tetejére).
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük (akkor jó, ha a tészta széle megpirult és elválik a sütőpapírtól).
  5. Fogyasztható frissen, melegen, de hidegen is nagyon finom!
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

100 g virslis lepény átlagos tápértéke:

  • 219 kcal,
  • 21 g szénhidrát,
  • 13 g fehérje,
  • 9 g zsír

1 szelet virslis lepény átlagos tápértéke (6 db egyforma súlyú szeletre vágva):

  • 194 kcal,
  • 18 g szénhidrát,
  • 12 g fehérje,
  • 8 g zsír

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Virslis lepény diétásan, zabpelyhes túrós tésztából
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából – Dr. Vas-Vincze Ivetta fotója

Vélemény, hozzászólás?