Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából
Először a szilveszteri bulira sütöttem meg ezt a pizzához hasonló virslis lepényt, de mire kész lettem vele, lement a nap és csak egy rosszul sikerült fotót tudtam lőni róla. Ennek ellenére a Facebookon megmutattam Nektek és az egyik nagyon kedves olvasóm kérésére újra elkészítettem (még jobb lett, mint az első), újra lefotóztam és íme itt a recept!
Ez a diétás virslis lepény csupa egyszerűen beszerezhető, nem túl drága, de nagyon egészséges hozzávalóból készült: zabpehelyből, túróból és magas hústartalmú virsliből!
Kinek ajánlom ennek a virslis lepénynek az elkészítését?
- Nagy segítség ez a recept azoknak, akiknek napközben nincs lehetőségük kényelmesen megebédelni és csak munka közben kapnának be egy falatot.
- Azoknak is ajánlom, akiknek nincs melegítési lehetősége, hiszen ez a virslis lepény nemcsak melegen, hanem hidegen is nagyon finom!
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Virslis lepény recept
Hozzávalók (23*18 cm-es tepsihez, kb. 6 szelet):
- 10 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 5 dkg apró szemű zabpehely
- 3 db M-es tojás
- 12 dkg félzsíros túró
- 2 db light virsli felkarikázva
- 1 evőkanál (kb. 25 g) zsírszegény natúr joghurt
- 1 fél (kb. 5 dkg) kaliforniai paprika apróra vágva (bármilyen kedvenc zöldséggel helyettesíthető)
- 1 kis fej (kb. 5 dkg) vöröshagyma apróra vágva (bármilyen kedvenc zöldséggel helyettesíthető)
- 5 szem magozott fekete olajbogyó olajbogyó felkarikázva (elhagyható)
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál himalaya só
- 1 késhegynyi őrölt bors
Virslis lepény elkészítése:
- A tojásokat simára keverjük a túróval és a görög joghurttal (nedves alapanyagok).
- A nedves alapanyagokhoz hozzákeverjük a száraz alapanyagokat (a fűszereket, a zöldségeket és az egyik felkarikázott virslit.)
- Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd a másik felkarikázott virslivel megszórjuk a tetejét (ha van kedvünk, a paprika és az olajbogyó egy részét – vagy plusz mennyiséget – is rászórhatjuk a tetejére).
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük (akkor jó, ha a tészta széle megpirult és elválik a sütőpapírtól).
- Fogyasztható frissen, melegen, de hidegen is nagyon finom!

100 g virslis lepény átlagos tápértéke:
- 219 kcal,
- 21 g szénhidrát,
- 13 g fehérje,
- 9 g zsír
1 szelet virslis lepény átlagos tápértéke (6 db egyforma súlyú szeletre vágva):
- 194 kcal,
- 18 g szénhidrát,
- 12 g fehérje,
- 8 g zsír
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!