Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

Először a szilveszteri bulira sütöttem meg ezt a pizzához hasonló virslis lepényt, de mire kész lettem vele, lement a nap és csak egy rosszul sikerült fotót tudtam lőni róla. Ennek ellenére a Facebookon megmutattam Nektek és az egyik nagyon kedves olvasóm kérésére újra elkészítettem (még jobb lett, mint az első), újra lefotóztam és íme itt a recept!

Ez a diétás virslis lepény csupa egyszerűen beszerezhető, nem túl drága, de nagyon egészséges hozzávalóból készült: zabpehelyből, túróból és magas hústartalmú virsliből!

Kinek ajánlom ennek a virslis lepénynek az elkészítését?

  • Nagy segítség ez a recept azoknak, akiknek napközben nincs lehetőségük kényelmesen megebédelni és csak munka közben kapnának be egy falatot.
  • Azoknak is ajánlom, akiknek nincs melegítési lehetősége, hiszen ez a virslis lepény nemcsak melegen, hanem hidegen is nagyon finom!
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

Hozzávalók (23*18 cm-es tepsihez, kb. 6 szelet): 

  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 db M-es tojás
  • 12 dkg zsírszegény, krém állagú túró (nálam Lidl)
  • 2 db magas hústartalmú (min. 80 %) virsli felkarikázva
  • 1 evőkanál (kb. 25 g) natúr görög joghurt
  • 1 fél (kb. 5 dkg) kaliforniai paprika apróra vágva (bármilyen kedvenc zöldséggel helyettesíthető)
  • 1 kis fej (kb. 5 dkg) vöröshagyma apróra vágva (bármilyen kedvenc zöldséggel helyettesíthető)
  • 5 szem magozott fekete olajbogyó  olajbogyó felkarikázva
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál himalaya só
  • 1 késhegynyi őrölt bors

Virslis lepény elkészítése:

  1. A tojásokat simára keverjük a túróval és a görög joghurttal (nedves alapanyagok).
  2. A nedves alapanyagokhoz hozzákeverjük a száraz alapanyagokat (a fűszereket, a zöldségeket és az egyik felkarikázott virslit.)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd a másik felkarikázott virslivel megszórjuk a tetejét (ha van kedvünk, a paprika és az olajbogyó egy részét – vagy plusz mennyiséget – is rászórhatjuk a tetejére).
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük (akkor jó, ha a tészta széle megpirult és elválik a sütőpapírtól).
  5. Fogyasztható frissen, melegen, de hidegen is nagyon finom!
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából

Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából kalória és szénhidráttartalma:

  • 1 szelet (6 egyforma szeletet feltételezve) 215 kcal és 25 g CH

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztával - Molnár-Szalai Szabina fotója
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztával – Molnár-Szalai Szabina fotója  –  “Ma virslis túrós lepény volt ebédre. Most próbáltam ki először nagyon ízlik, egy kis póréhagyma és paradicsom is került a tetejére.”
Virslis lepény diétásan, zabpelyhes túrós tésztából
Virslis lepény zabpelyhes túrós tésztából – Dr. Vas-Vincze Ivetta fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?