Diétás rántott hús zabpehelylisztes panírban

Diétás rántott hús: nagyon sok kezdő fogyókúrázónak jelent problémát a diétás panírozáshoz és hogy mit használjon liszt és zsemlemorzsa helyett, nem beszélve arról, hogy a bő napraforgó olajban sütést is célszerű egészségesebbre cserélni.

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Diétás rántott hús karfiolpürével
Diétás rántott hús karfiolpürével

Diétás rántott hús recept

Diétás rántott hús hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 10 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
  • 2-3 db tojás (ha kicsi a tojás,akkor 3 db)
  • 5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag (vagy más olajos magvak ízlés szerint)
  • kb. 1 teáskanál himalája só
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszzsírt használtam
Diétás rántott hús panírozása
Diétás rántott hús panírozása

Elkészítése:

  1. A csirkemellet kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a himalája sóval sózzuk és egy szűrőkanálban 10 percig állni hagyjuk.
  2. Amíg a hús áll, előkészítjük a panírt: az 1. tányérba tesszük a zabpehelylisztet. A 2. tányérba beleütjük a tojásokat és egy csipet himalája sóval lazán felverjük. A 3. tányérba tesszük a szénhidrátcsökkentett zsemlemorzsát és a szezámmagot.
  3. A diétás panírozás menete semmiben sem különbözik a hagyományostól: a húst először a zabpehelylisztbe, majd a tojásba és végül a szezámmagos, zsemlemorzsába.
  4. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk és vékonyan lekenjük olvasztott kókuszzsírral.
  5. Erre fektetjük a bepanírozott hús szeleteket, végül a tetejüket is vékonyan átkenjük olvasztott kókuszzsírral.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  7. Airfryerben (forrólevegős fritőzben) is süthető.
  8. Nálam karfiolpüré került mellé köretként.

Diétás panír ötletek még >>> Diétás panír ötletek

Diétás köretek a rántott húshoz >>> Diétás Köretek

Tipp1: Süthető hagyományos módon, kókuszolajban is (vastagabb, nehezebben sülő húsokat, pl. csirkecombot érdemesebb kókuszolajban sütni).

Tipp2: teljes kiőrlésű zsemlemorzsát is készíthetünk, ha a maradék teljes kiőrlésű kenyeret megszárítjuk, majd ledaráljuk. 

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Vélemény, hozzászólás?