Karfiolpüré, a tökéletes diétás köret.krumplipüré helyett.
Színre és ízre sincs túl nagy különbség, 90 %-ban visszaadja a krumplipüré feelinget! 🙂
Ráadásul a karfiolpüré tejmentesen elkészíthető, és szénhidráttartalma is töredéke a hagyományos krumplipürének.
Csak összehasonlításként: 10 dkg hagyományosan (tejjel, vajjal) elkészített krumplipüré kalóriatartalma a karfiolpürének a háromszorosa, míg a szénhidráttartalma több, mint ötszöröse*.
*a Kalóriabázis adatai alapján
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Karfiolpüré recept
Hozzávalók:
- 30 dkg rózsáira szedett nyers karfiol
- 1 dkg kókuszzsír vagy egy evőkanál extra szűz olívaolaj (vajjal helyettesíthető, de el is hagyható!)
- himalája só ízlés szerint
- víz a főzéshez (ha nincs párolóedényed)
Karfiolpüré készítése:
- A megmosott, rózsáira szedett karfiolt párolóedényben vagy sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt és botmixerrel pürésítjük. (Zsiradék nélkül készítve egy kis pároló vízzel kell pürésíteni.)
- Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót vagy más fűszereket is.
100 g karfiolpüré átlagos tápértéke:
- 62 kcal,
- 4 g szénhidrát,
- 2 g fehérje
- 4 g zsír.
Még több diétás köret ötletet találsz, ha ide kattintasz! >>> Diétás Köretek
Rengeteg diétás ebéd recept itt >>> Diétás Ebéd Receptek
Még több diétás karfiolos receptet találsz itt >>> Diétás Karfiol Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!