Diétás eperfagyi, ami cukormentes és az elkészítéséhez még fagyigép sem szükséges!
Nagyon egyszerű összeállítani, utána mehet a fagyasztóba és már csak arra kell ügyelni, hogy óránként megkevergesd, hogy kellően krémes állagú legyen!
Ha megkóstolod, meglátod, semmi szükségét nem fogod érezni a drága cukormentes bolti jégkrémeknek és fényévekkel jobb ízű és minőségű diétás eperfagyit kapsz végeredményként, mint amit bármelyik cukrászdában ehetnél!
Diétás eperfagyi recept
Hozzávalók a diétás eperfagyihoz (kb. 6-8 gombócnyi adag):
- 20 dkg zsírszegény túró
- 20 dkg megmosott, kicsumázott eper
- 1 dl (95 gramm) cukormentes habtejszín
- 2 dkg stevia eritrit keverék (=negyedannyi édesítő)
- 2 dkg vaníliás eritrit
Diétás eperfagyi készítése
1.Az epret, a tejszínt, a túrót és az édesítőszert egy tálba tesszük és simára turmixoljuk.
2. A leturmixolt epres túrós krémet folpackkal befedjük és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük.
3. Óránként alaposan átkeverjük (így könnyebben tudjuk majd adagolni és elkerülhetjük, hogy betonkemény legyen a fagyi).
4. Miután az eperfagyi krémesre fagyott, eperszemekkel és esetleg egy kis olvasztott cukormentes csokival (akinek belefér a diétájába) tálaljuk.
Ha tölcsérrel/ostyával szereted a fagyit, készíthetsz hozzá teljes kiőrlésű fagyi tölcsért is, ÍGY >>> Fagyi tölcsér recept
100 gramm kész eperfagyi tápértéke:
- 98 kcal,
- 6,4 g szénhidrát,
- 5,9 g fehérje,
- 5,7 g zsír
Hasonló cukormentes fagyi recept ötletek >>> Cukormentes fagyi receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!