Eper jégkrém házilag, cukor nélkül, egyszerűen!
Pillanatok alatt összeállíthatod ezt az egyszerű, gyümölcsös joghurtos cukormentes jégkrémet!
Érdemes előre elkészíteni és ha megkívánod, akkor csak ki kell venni a fagyasztóból! Így elkerülheted, hogy a diétádat felborító cukros, ízfokozókkal felturbózott édességek után nyúlj, ha Rád tör nassolási vágy!
Még több diétás epres recept ITT >>> Diétás Epres Receptek
Eper jégkrém házilag recept
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 20 dkg megmosott, kicsumázott eper
- 20 dkg 3,5 %-os natúr joghurt
- 4 dkg stevia eritrit keverék (= negyedannyi édesítő)
- 1 dkg vaníliás negyedannyi vaníliás cukor helyett
- 6 db-os jégkrém készítő forma (vagy 6 db eldobható műanyag pohár +6 db jégkrémes pálcika)
Házi jégkrém készítés:
1.A megmosott, kicsumázott epret botmixerrel pürésítjük.
2. A natúr joghurtba belekeverjük az édesítőszert.
3. Az eperpürét és az édesített joghurtot felváltva, egy-egy evőkanalanként a formákba adagoljuk.
4. Beleszúrjuk a műanyag pálcikákat, majd fagyasztóba tesszük és 6-8 órán át fagyasztjuk.
5. Ha fapálcikával dolgozunk, azt 2-3 óra múlva szúrjuk bele a jégkrémbe, amikor már megáll benne.
6. Fagyasztóban több hónapig eláll.
7. Érdemes előre elkészíteni, ha megkívánjuk a jégkrémet, csak ki kell venni a fagyasztóból.
+1 Reya Tipp: a joghurtot össze is lehet keverni az eperrel, nem muszáj rétegezni, de úgy mutatósabb.
6 db egyforma jégkrém esetén 1 db kész pálcikás jégkrém tartalmaz:
- 34 kcal-t,
- 4, 3 g szénhidrátot,
- 2 g fehérjét,
- 1,3 g zsírt.
Hasonló cukormentes jégkrém ötletekért kattints! >>> Cukormentes jégkrém receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!