Diétás csörögefánk recept szénhidrátcsökkentett lisztből, kókuszolajban sütve!
Farsangi szezonban (és azon kívül is) fogyaszthatod, elsősorban kisétkezésre (diétás tízóraira vagy uzsonnára)!
Diétás csörögefánk recept
Diétás csörögefánk hozzávalói:
- 35 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt + 1 dkg a szóráshoz
- 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 5 dkg folyékony kókuszolaj
- 5 tojás sárgája
- 10 dkg natúr görög joghurt
- 20 ml víz
- kókuszolaj a sütéshez
- a beforgatáshoz porrá őrölt negyedannyi édesítő (kb. 5 dkg, nem mértem)
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Elkészítése:
- A szénhidrátcsökkentett lisztet és az édesítőt egy tálban összekeverjük, majd a közepébe egy üreget készítünk.
- A tojássárgájákat és a folyékony kókuszolajat összekeverjük a natúr joghurttal.
- A tojásos-kókuszolajos-joghurtot a lisztbe készített üregbe öntjük, majd belülről kifelé haladva egynemű tésztává gyúrjuk.
- Gyúrás közben hozzáadjuk a vizet, hogy rendesen összeálljon a csörögefánk tésztája.
- Folpackkal letakarva a tésztát 30 percet pihentetjük a hűtőben.
- Ha a hűtési idő letelt, a tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt szilikonlapon vagy gyűrótáblán kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk, majd az alábbi képeken látható módon formázzuk:
A megformázott csörögefánkot ujjnyi mennyiségű forró kókuszolajban pár perc alatt kisütjük.

A megsült csörögefánkokat még forrón porcukor helyettesítőbe (én porrá őrölt negyedannyiba) forgatjuk.
Önmagában is finom, vagy cukormentes lekvárral is fogyasztható.
100 g diétás csörögefánk tápértéke (a sütés közben felszívódó olaj nélkül):
- 322 kcal,
- 7 g szénhidrát,
- 23 g fehérje,
- 20 g zsír.
Lássuk, milyen diétás fánkokat találsz eddig a Blogon:
Sütőtökös fánkot sütőben sütve
Szalagos diétás fánkot kókuszolajban sütve
Teljes kiőrlésű fánkot sütőben sütve
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!