Diétás csokitorta

Diétás csokitorta a lehető legegyszerűbben.

A minap sütöttem a kislányom kedvéért. Nem volt semmilyen ünnepi alkalom a családban, csupán annyi történt, hogy a kislányom megkívánta a csokitortát. Ha pedig az ember lánya tortát enne, hát melyik anya ne állna neki rögtön meg is sütni?

Na, persze a szokásos hozzávalókat egészségesebbre cseréltem: a piskóta zabpehelylisztből készült, szénhidrátmentes, kalóriamentes édesítőszerrel, a krém pedig egyszerűen főzős csokipudingból, szintén cukormentesen!

A kakaópor is mikor fogyna el, ha nem az ilyen hirtelen alkalmakkor, ezért a tészta most világos piskóta lett, de Te tehetsz bele nyugodtan cukrozatlan kakaóport, attól csak még finomabb lesz!

Diétás csokitorta diétás csokikrém, diétás piskóta készítéseDiétás csokitorta recept

Diétás csokitorta hozzávalók:

Hozzávalók a diétás piskótához: 

  • 6 tojás különválasztva
  • 20+20 g stevia eritrit keverék
  • 14 dkg zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál zsírszegény, natúr kakaópor (elhagyható, mint ahogy én is elhagytam, mert épp elfogyott, viszont a kakaós piskóta sokkal finomabb!)
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a diétás csokikrémhez: 

  • 4 dkg főzős cukormentes csoki pudingpor
  • 0,5 liter kókusztej
  • 20 g negyedannyi
  • 10 dkg kókuszkrém
  • 2+1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál rum aroma

A tetejére: 

  • 7,5 dkg cukormentes étcsoki

 

Diétás csokitorta elkészítése:

  1. A diétás piskótához a tojásfehérjéket 20 g édesítőszerrel kemény habbá verjük.
  2. Ha a tojásfehérjéket felvertük, pár percig külön tálban habosra keverjük a tojások sárgáit a másik 20 g édesítőszerrel.
  3. A tojássárgáját a fehérjéhez adjuk és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Ez után több részletben óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba a sütőporos-kakaóporos lisztet, majd sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. Az elkészült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
  7. A diétás csokikrém elkészítéséhez elkészítjük a pudingot kókusztejjel és az édesítőszerrel a szokásosnál egy kicsit sűrűbbre.
  8. Még forrón belekeverjük pudingba a kókuszkrémet és a hideg kókuszzsírt és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk a kókuszzsírt elolvadni a meleg pudingban.
  9. Ez után hagyjuk kihűlni a pudingot is.
  10. Ha a diétás piskóta és a csokipuding is kihűlt, kezdhetjük a torta összeállítását: a piskótát két egyforma vastagságú lapra vágjuk, majd a puding nagy részét rákenjük. Annyi maradjon ki, hogy a végén a tortát vékonyan körbe tudjuk kenni egy kevés krémmel.
  11. Ha az alsó tortalapra rákentük a pudingot, ráfektetjük a másik piskótalapot és óvatosan rányomjuk, hogy a krém mindenhol egyenletesen eloszoljon.
  12. A maradék pudinggal vékonyan körbe kenjük a tortánkat.
  13. Közben a cukormentes étcsokit kis darabokra törjük és 1 evőkanál kókuszzsír hozzáadásával vízfürdő felett felolvasztjuk.
  14. Az olvadt csokoládéval bevonjuk a tortánkat.
  15. Ezt követően 1-2 órára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, hogy a csoki megszilárduljon rajta.

Diétás csokitorta, diétás csokikrém, diétás piskóta készítéseDiétás csokitorta kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 231 kcal és 11 g szénhidrátot tartalmaz

Jó étvágyat kívánok! 

Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?