Diétás almalevesbe használtam el azt a néhány fonnyadt almát, ami napok óta árválkodott a konyhapulton.
Persze megenni már senki sem akarta, mivel nem ropogott, sőt lédús is alig volt már. Almalevesbe viszont még így is tökéletes volt.
Olyan finomra lett, hogy a család észre sem vette, hogy gluténmentes, tejmentes, cukormentes almalevest esznek! 😀

Diétás almaleves
Diétás almaleves hozzávalók (2 adag):
- 0,5 kg alma megpucolva, kockára vágva
- 7,5 dl + 1 dl víz
- 20 g stevia eritrit keverék
- 20 g zöldbanán liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 100 ml kókuszkrém
- fél bio citrom reszelt héja
- egy csipet himalája só
Még több diétás leves receptet itt találsz >>> Diétás Levesek
Diétás levesbetét ötletek ITT!
Elkészítése:
- Az almát feltesszük a vízben főni az édesítőszerrel, a csipet sóval, a fahéjjal és a citromhéjjal.
- Amint egyet rottyant, a zöldbanán lisztet elkeverjük az 1 dl vízzel és a forrásban lévő leveshez adjuk.
- Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a kókuszkrémet is.
Még több diétás almás receptet találsz itt >>> Diétás Almás Receptek
Diétás almaleves kalória és szénhidráttartalma:
- a teljes adag 690 kcal és 84 g CH
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!