Cukormentes fagyi házilag két összetevőből, mindenmentesen – ezúttal meggyesen!
Már többször megállapíthattuk, hogy a világon a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak! Nincs ez másként ezzel az egyszerű, két összetevős, cukormentes fagyival sem!
Ezzel az egyszerűen elkészíthető cukormentes fagyi recepttel akár a kezdők is próbálkozhatnak! Kezdő ételallergiások pedig még inkább!
Hogy miért?
Azért, mert a fagyi csupán két egyszerűen, bárhol beszerezhető hozzávalóból készül, és nem szükséges hozzá semmi komplikált alapanyag, semmi édesítőszer!
Így nemcsak mindenmentes, hanem még kifejezetten olcsó is, ami – valljuk be – fontos szempont! Ráadásul 5 perc alatt összeállítható, így már csak a fagyasztót kell sürgetnünk, hogy ehessük már! 🙂
Cukormentes fagyi házilag
Cukormentes fagyi hozzávalók:
- 20 dkg megmosott, kimagozott, fagyasztott meggy (más bogyós gyümölcsből is készíthető)
- 1 db (kb. 10 dkg) banán meghámozva, karikára vágva, lefagyasztva
Cukormentes fagyi házilag történő elkészítése
- A fagyasztott banánt és a meggyet késes aprítóban vagy botmixerrel összeturmixoljuk!
- 2-3 órára fagyasztóba rakjuk és miközben fagy (úgy fogy 😉 ), kb. fél óránként átkeverjük.
- Ha megfagyott és egyben krémes, fagyi állagú, kiadagoljuk és jóízűen elfogyasztjuk! 🙂
100 g fagyi átlagos tápértéke:
- 65 kcal,
- 16 g szénhidrát,
- 1 g fehérje,
- 0 g zsír.
Még több cukormentes fagyi recept ITT
Ha tölcsérrel/ostyával szereted a fagyit, készíthetsz hozzá teljes kiőrlésű fagyi tölcsért is, ÍGY >>> Fagyi tölcsér recept
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!