Csokis zabkása, ezúttal eperrel és kókusz chipsszel megtetézve! 🙂
Ha Te is édesszájú Salátagyártó vagy, akkor ez a diétás reggeli egész biztosan elnyeri majd a tetszésedet!
Isteni kakaós, kókuszos, epres csokis zabkása recept, valódi ízorgia, kész boldogságbomba, amivel csak jól indulhat a legnagyobb kihívásokkal teli nap is!
Többet nem nagyon tudok írni róla, csak annyit, hogy próbáld ki, kóstold meg, nem fogod megbánni! 😉
Mivel semmilyen különleges vagy extra drága hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Csokis zabkása recept
Hozzávalók:
- 5 dkg apró szemű zabpehely
- 175 ml víz, tej vagy növényi tej (kókusztej, mandulatej, rizstej…stb.)
- 1 evőkanál (3 dkg) kókuszkrém (ha vízzel készítjük, én így szoktam, de egyébként elhagyható)
- 1 dkg negyedannyi édesítő
- 1 dkg zsírszegény kakaópor
- 2-3 kocka cukormentes étcsoki a tetejére (elhagyható)
- 1 evőkanálnyi kókuszchips a tetejére (elhagyható)
Elkészítése:
- A zabkása főzése szokás szerint hihetetlenül egyszerű: a tejben/növényi tejben/vízben a zabpelyhet kb. 5 perc alatt megfőzzük, míg sűrű nem lesz.
- Ha a zabkását vízzel főzöd, ekkor add hozzá a kókuszkrémet.
- Ízesítsd a kakaóporral és az édesítőszerrel.
- A tetejére szórd rá az apróra vágott cukormentes csokit, díszítsd eper szeletekkel (ha van), és kókusz chipsszel!
- Természetesen bármi mással díszítheted, amit szeretsz!
További zabkása receptek a Blogon:
Almás fahéjas zabkása
Csokis banános zabkása
Gyümölcsös zabkása
Csokis zabkása tápértéke (fehérje, zsír, kalória és szénhidráttartalma):
A teljes adag csokis zabkása (díszítés nélkül)
- 117 kcal-t,
- 12,7 g szénhidrátot,
- 3,2 g fehérjét, és
- 5,8 g zsírt tartalmaz.
Még több zabkása receptet találsz ITT >>> Zabkása Recept Ötletek
Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
Még több zabpelyhes reggeli receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Reggeli Receptek
Még több diétás reggeli ötletet találsz ITT >>> Diétás Reggeli Ötletek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!