Avokádókrém recept, aminek minden diétázó szakácskönyvében ott a helye!
Az avokádó és én az utóbbi időben új alapokra helyeztük kapcsolatunkat, így sokkal jobban figyelek arra, hogy már csak a puhákat vegyem le a zöldségespultról.
(Az avokádó jótékony hatásairól az avokádós brownie receptjénél, a linkre kattintva olvashatsz!)
Diétás Kenyér Receptek szendvics készítéshez >>> Diétás Kenyér Receptek
Diétás kiflik szendvics készítéshez >>> Diétás kifli receptek
Diétás zsemle receptek szendvics készítéshez >>> Diétás zsemle receptek

Avokádókrém recept
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 db érett, puha avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- jó sok mentalevél
- fél lime leve
- himalája só
- őrölt bors
Avokádókrém elkészítése:
- Az érett avokádót félbevágjuk, magjától megszabadítjuk és a húsát kikanalazzuk egy tálba.
- Hozzáadjuk a fokhagymát lereszelve, a menta kb. 3/4 részét összeaprítva, a lime levét, a sót és borsot, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.
- Teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett kenyérre kenve szendvicskrémként vagy zöldségcsíkok mellé mártogatósként tálaljuk.
- Díszítésként kevés lenmagot szórhatunk még a tetejére.
Tipp: ha nem kapsz a boltban puha avokádót, akkor tedd az éretlen gyümölcsöt egy papírzacskóba és hagyd a konyhapulton 3-4 napig! Ennyi idő alatt garantáltan megérik!
Még több avokádós receptért kattints ide! >>> Avokádós Receptek
Még több diétás szendvicskrém a Blogon >>> Diétás Szendvicskrém Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!