Almás fahéjas zabkása reggelire.
Egy újabb zabkása recept, amit biztos, hogy imádni fogsz, hiszen gyors, egyszerű, laktató és semmilyen nehezen beszerezhető alapanyag nincs benne!
Mivel semmilyen különleges vagy extra drága hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Még több diétás almás receptet találsz itt >>> Diétás Almás Receptek
Almás fahéjas zabkása recept
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 5 dkg apró szemű zabpehely (ITT VESZEM – kedvezménnyel!)
- 175 ml hideg víz vagy növényi tej (pont duplája a zabpehely mennyiségének!)
- 2 evőkanál (50 gramm) kókuszkrém (elhagyható)
- 1 evőkanál (20 gramm) Dia Wellness negyedannyi édesítő (4 evőkanál cukornak/nyírfacukornak felel meg, eritritből ízléstől függően 1,5x ennyi szükséges!)
- 10 dkg reszelt alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Zabkása készítése:
- A zabpelyhet a vízzel együtt pár perc alatt sűrűre főzzük.
- Hozzákeverjük az édesítőszert, a kókuszkrémet és a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát.
- Megszórjuk őrölt fahéjjal.
Kalória és szénhidráttartalma:
- a teljes adag 398 kcal és 41 g szénhidrátot tartalmaz!
Még több zabkása receptet találsz ITT >>> Zabkása Recept Ötletek
Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
Még több zabpelyhes reggeli receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Reggeli Receptek
Még több diétás reggeli ötletet találsz ITT >>>
20+ Diétás Reggeli Ötlet Életmódváltóknak
Diétás Reggeli Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!