Albert kekszes süti Albert keksz nélkül, diétásan 🙂
Mindig büszkeséggel tölt el, amikor az Olvasóim receptjeit közzétehetem a Blogomon.
Az ötlet és a fotó most Horváth Katalint dicséri, Ő volt az, akinek eszébe jutott, hogy a szénhidrátcsökkentett keksz receptemet ilyen formában is hasznosítsa. (A receptet az Ő engedélyével teszem közzé a Blogon.)
Kati kávés-csokis kekszrúdnak nevezte el a sütit, de biztos sokan ismeritek a régi Albert kekszet, amiből régebben készítették ezt a finomságot, és eredetileg ilyen néven ismert. Remélem, hogy Kati nem haragszik meg azért, hogy én ilyen név alatt mutatom meg Nektek szuper receptjét!
Ez a sütés nélkül diétás sütemény recept egyébként egy egyszerű, finom, retro sütemény, amihez érdemes előre elkészíteni a diétás kekszet (akár nyersen le is fagyasztható és amikor szükséges, csak ki kell venni, szeletelni és sütni) és akkor már csak annyi teendő marad, hogy elkészítsük a krémet, összeállítsuk a sütit és kivárjuk a pihentetési időt, hogy szeletelésre alkalmas állapotba kerüljön.
Diétás Albert kekszes süti recept
Diétás Albert kekszes süti hozzávalók:
- 1 adag szénhidrátcsökkentett keksz (szénhidrátcsökkentett keksz recept ITT)
- 25 dkg margarin (vagy vaj – Andi)
- 80 g (2 csomag) tiramisu ízű pudingpor (Dia Wellness csokis hidegpudinggal helyettesíthető szerintem, aki esetleg nem kapna ilyen pudingot – Andi)
- Dia Wellness negyedannyi édesítő ízlés szerint
- 3 dl tej +0,5 dl tej
- 3 db 3in1 Nescafé (Dia Wellness cukormentes instant kávéval helyettesíthető – Andi)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukormentes tejcsoki
A recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett termékek (liszt, édesítő, kókuszolaj…stb.) beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Diétás Albert kekszes süti elkészítése:
- A pudingot kevés tejjel és édesítővel összekeverem.
- Az instant kávét fél deci tejben feloldjuk.
- A többi tejet feltesszük forrni, beleöntjük a kávét, és az édesítővel kikevert pudingport, majd sűrűre főzzük.
- Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarint.
- Cukormentes tejcsokit gőz fölött felolvasztom.
- A kekszrúd méreténél egy kicsivel nagyobb darab folpackot kiterítünk és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
- Minden kekszet megkenek egy kevés krémmel és csepegtetek rá cukormentes tejcsokit, majd egyenként összeragasztom úgy, hogy a már összeragasztott kekszeket a kókusszal megszórt részre tesszük le (így nem fog a krémmel együtt a folpackra ragadni a süti).
- A maradék krémbe beleöntöm a maradék olvasztott csokit, és megkenem vele kívülről a krémmel összeragasztott kekszrudat (a végeit is).
- A kész kekszrudat óvatosan megforgatjuk a nylonra szórt kókuszreszelékben.
- Kb. egy napig hűtőben pihentetjük, hogy a diétás keksz a krémtől megpuhuljon és szépen lehessen szeletelni.
- Tálaláskor ferdén szeleteljük, attól lesz ilyen szép csíkos.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több sütés nélküli diétás sütemény receptet találsz itt >>> Diétás édességek sütés nélkül
Még több diétás sütemény receptet találsz ITT >>> Diétás Sütemény Receptek
TOP10 szénhidrátcsökkentett süti recept ötlet >>> Szénhidrátcsökkentett süti receptek
Hasonló retro süti receptek diétásan ITT >>> Retro diétás süti receptek cukor és fehér liszt nélkül
Ha Te is szeretnéd, hogy a Te diétás recepted megjelenjen a Blogomon, küldd el részletes (súly, márka megjelöléssel) hozzávaló listával, elkészítés leírással és fekvő helyzetű, igényes fotóval (esetleg tápérték számítással, de ez nem elvárás) a salatagyar@gmail.com e-mail címre!
Az olvasói receptek Blogomon történő elhelyezése nem automatikus, kép minőség és recept leírás alapján döntök arról, hogy illeszkedik-e a Blogon eddig megjelent receptek közé (és természetesen csak olyan recepteket rakok ki, amik még nem szerepelnek a Blogon).
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!