Csokis zabpuding főzés nélkül

Zabpuding nagyon egyszerűen, főzés nélkül!

Legyen szó diétás reggeliről, uzsonnáról vagy bármilyen ünnepi alkalomról, ezzel a diétás puding recepttel leveszed a lábáról az egész családot! (Még akkor is, ha muglik! 😉 )

Nagyon nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészül, nem kell főzni, így elrontani sem lehet! Csupán egy kis türelem szükséges, amíg besűrűsödik!

Amellett, hogy nagyon egyszerű és finom, az sem mellékes, hogy ezt a diétás pudingot cukorbetegek, IR diétázók és a tartósan fogyni vágyók is ehetik (természetesen a diétának megfelelő feltéttel és az egyéni szénhidrát keretbe illesztve!).

Csokis zabpuding
Csokis zabpuding

Zabpuding recept

Hozzávalók (1 adag):

  • 2 dl kókusztej (nálam Cocomas – víz fele-fele arányban!)
  • 3,5 dkg zabpehelyliszt
  • 1 dkg natúr, zsírszegény kakaópor
  • 1 dkg stevia eritrit keverék
  • 1 dkg vaníliás eritrit (vagy vanília kivonat, vanília por)
Csokis zabpuding főzés nélkül
Csokis zabpuding főzés nélkül

Elkészítése:

  1. A puding hozzávalóit a tumixgépben krémesre turmixoljuk.
  2. Pohárba adagoljuk, majd minimum 3-4 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Minél tovább van a hűtőben, annál sűrűbb, krémesebb lesz a puding.
  4. (Nekem egy éjszaka alatt lett ilyen jó sűrű!)
  5. Ha kész, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, egy kevés diétás csokival, vagy tejmentes tejszínhabbal díszítjük és jóízűen megesszük.
Csokis zabpuding főzés nélkül
Csokis zabpuding főzés nélkül

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 1 adag 185 kcal-t és 27,7 g szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?