Zabpuding nagyon egyszerűen, főzés nélkül!
Nem szükséges hozzá speciális zabpuding por, az otthon lévő, olcsó zabpehelyből pillanatok alatt elkészítheted!
Mivel ezt a zabpudingot még főzni sem kell, így elrontani sem lehet! Csupán egy kis türelem szükséges, amíg besűrűsödik!
Amellett, hogy nagyon egyszerű és finom, az sem mellékes, hogy ezt a diétás pudingot életmódváltók, diétázók és a tartósan fogyni vágyók is ehetik (természetesen a diétának megfelelő feltéttel és az egyéni szénhidrát keretbe illesztve!).
Zabpuding recept
Hozzávalók (1 adag):
- 2 dl kókusztej (nálam Cocomas – víz fele-fele arányban, így biztos, hogy besűrűsödik! Tehéntejből a zsírosabbat, pl. a 3,5 %-osat kell használni, de a Cocomas-szal a biztos pudingállag!)
- 3,5 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 1 dkg natúr, zsírszegény kakaópor
- 1 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 dkg vaníliás eritrit (vagy vanília kivonat, vanília por)
Elkészítése:
- A puding hozzávalóit a turmixgépben krémesre turmixoljuk.
- Pohárba adagoljuk, majd minimum 3-4 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Minél tovább van a hűtőben, annál sűrűbb, krémesebb lesz a puding.
- (Nekem egy éjszaka alatt lett ilyen jó sűrű!)
- Ha kész, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, egy kevés diétás csokival, vagy tejmentes tejszínhabbal díszítjük és jóízűen megesszük.
100 g zabpuding kalória és szénhidráttartalma (Kalóriabázisban számolva):
- 207 kcal,
- 10 g szénhidrát,
- 3 g fehérje,
- 16 g zsír (Cocomas-szal készítve. Más növényi tejjel ez az érték alacsonyabb lehet.)
Zabpehelyliszt házilag:
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!