Epres kókuszgolyó , egy nagyon egyszerű, tökéletesen életmódváltásba illeszthető, cukormentes, lassú felszívódású szénhidráttartalmú, álom finom diétás uzsonna ötlet!
A bevonat variálható is, kókusz helyett cukormentes csoki is használható, bár azzal a kalóriatartalma magasabb lesz.
Én fele-fele arányban készítettem el csokisan és kókuszosan, mindkettő nagyon finom volt.
Annyi, hogy a nyári, meleg időszakban a kókuszos az könnyebben dobozolható, könnyebben magaddal tudod vinni, mert nem olvad meg rajta a bevonat.
Zabpelyhes epres kókuszgolyó recept
Zabpelyhes epres kókuszgolyó hozzávalók (golyók méretétől függően kb 25 db):
- 40 dkg eper
- 25 dkg Avena GoFit apró szemű zabpehely
- 30 g Avena GoFit zabpehely dara
- 20 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam 5 dkg negyedannyi édesítő porrá őrölve)
Bevonathoz:
- 20 dkg magas kakaótartalmú vagy cukormentes étcsokoládé + 10 g olvasztott kókuszolaj vagy
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
- A megmosott, lecsumázott epret feldaraboljuk és az édesítőszerrel együtt leturmixoljuk.
- Hozzákeverjük a zabpelyhet és a zabpehely darát, majd 20 percig pihentetjük.
- Vizes kézzel diónyi gombócokat gyúrunk, amit vagy kókuszreszelékbe forgatunk, vagy a kókuszolajjal összeolvasztott csokiba mártunk.
- A csokis verzió esetén tegyük a golyókat hűtőbe, hogy a csoki fogyasztás előtt megdermedjen rajta.
100 g zabpelyhes epres kókuszgolyó átlagos tápértéke:
Kókuszba forgatva:
- 201 kcal,
- 28 g ch,
- 7 g fehérje
- 7 g zsír.
Csokisan (a használt csokitól függően változhat)
- 259 kcal,
- 29 g ch,
- 7 g fehérje
- 12 g zsír.
Még több sütés nélküli diétás édesség ITT >>> Diétás édességek sütés nélkül
Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
Ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy eddig többször kudarcot vallottál a fogyásban, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!