Zab tortilla lap egyszerűen, 3 összetevőből, egyszerűen, gyorsan, nyújtás nélkül!
Pár hónappal ezelőtt hatalmas trend volt a TikTok-on és az Instán is az a egészséges tortilla lap recept, amikor zabpelyhet egyszerűen csak összeturmixoltak némi vízzel és hipp-hopp már sütötték is a tökéletes tortilla lapokat!
Na hát én ezekhez a trendekhez mindig szkeptikusan állok hozzá, mivel az elmúlt 10 évben, mióta gasztroblogger vagyok , kiismertem az alapanyagok csínját-bínját és tudom, hogy zabpehellyel – a gluténmentessége miatt – nem olyan egyszerű sütni, mint amilyennek látszik…
Így hát eljött az idő, hogy ezt a zab tortilla receptet is tökéletesitsem 😉
3 összetevős zab tortilla lap recept
Zab tortilla lap hozzávalók (3 db-hoz):
- 100 g zabpehely
- 240 ml víz
- 1 db tojás
- egy csipet só
- olajspray a sütéshez
Elkészítése:
- A hozzávalókat (zabpehely, víz, tojás, só) turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk.
- Az így kapott palacsintatészta sűrűségű masszából olajspray-vel kifújt serpenyőben közepes lángon 3 db egyforma nagyságú (133 g tészta/db) tortilla lapot sütünk.
- Arra kell ügyelni, hogy tovább kell sütni‼️, mintha normál palacsinta lenne és vagy nagyon gyors, hirtelen mozdulattal kell megfordítani, vagy próbáljuk meg feldobni és úgy átfordítani, így biztosan nem fog eltörni és még a család is jól szórakozik rajta! 🙂
- Frissen, zöldségekkel, tonhallal, sült hússal megtöltve a legfinomabb, de becsomagolható reggelire, tízóraira is! 😊
100 g zab tortilla lap átlagos tápértéke:
- 118 kcal
- 17 g ch
- 6 g fehérje
- 3 g zsír
Ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy eddig többször kudarcot vallottál a fogyásban, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szaszkó Andi
gasztroblogger, életmód- és táplálkozási tanácsadó
(Szponzorált tartalom: a recept elkészítését a GOF Magyarország Kft. támogatta.)
Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!