Skyramisu , avagy skyr tiramisu !
Az elkészítésével felborítom az összes tradíciót, ami ezzel az isteni, krémes olasz édességgel kapcsolatos, mivel ez a hamis tiramisu nemcsak egyszerűen cukormentes és diétás, de még babapiskótát és mascarponét nem tartalmaz, mégis nagyon finom krémes és nagyon hasonló az íze is!
Lássuk, miből készült ez a rendhagyó diétás tiramisu:
Az alapja babapiskóta helyett a pár héttel ezelőtt a veresi piacon hirtelen felindulásból vett Weetabix, ami amúgy (ha valaki nem ismeri még) egy teljes kiőrlésű gabonapehely féleség, csak ilyen kis párna kinézetűek, mint egy kicsi, de vastag szelet kenyér (kenyérhelyettesítőnek viszont nem alkalmas, mivel a kezedben omlik és széthullik!).
Skyramisu (skyr tiramisu) recept
Skyr tiramisu hozzávalók (1 adag):
- 1,5 db Weetabix (zabkeksszel, cukormentes keksszel vagy zabpehellyel helyettesíthető)
- 1 presszó kávé + 0,5 dl 1,5 % tej + 1 tk. Dia-Wellness negyedannyi édesítő
- 12 dkg skyr + 1 tk Dia-Wellness negyedannyi édesítő
- Tetejére kakaópor.
Elkészítése:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- A Weetabixet a tálkába tesszük (nekem 1,5 fért bele, de nagyobb tálkába mehet 2 db is).
- A kávét elkeverjük a tejjel és az édesítőszerrel, majd raöntjük a Weetabix-re és kanállal lenyomkodjuk.
- A skyrt összekeverjük az édesítőszerrel és a kávés alapra kenjük.
- A tetejét megszórjuk egy kevés kakaóporral.
100 g skyramisu átlagos tápértéke:
- 67 kcal,
- 8 g szénhidrát,
- 6 g fehérje
- 0,75 g zsír
1 adag skyramisu átlagos tápértéke:
- 208 kcal,
- 26 g szénhidrát,
- 19 g fehérje
- 2 g zsír
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!