Teljes kiőrlésű kovászos kenyér Aldis teljes kiőrlésű kenyérliszt keverékből.
Ez a lisztkeverék rozskovászt és élesztőt is tartalmaz, így a teljes kiőrlésű kenyerekhez képest különösen puha a kenyér bélzete, a héja viszont istenien ropog!
Ez lett a kedvenc teljes kiőrlésű kenyér receptem, ami tulajdonképpen eddig is bárki számára elérhető volt, hiszen a zacskón rajta van a leírás, én is onnan vettem és rendszeresen szerepel az általam összeállított személyre szabott étrendekben is.
Nagyon egyszerű az elkészítése, csak vizet kell önteni hozzá, dagasztani, keleszteni és sütni (semmi más, se élesztő, se só, se semmi nem kell bele, minden benne van a lisztkeverékben).
Készíthető belőle teljes kiőrlésű zsemle is.
Teljes kiőrlésű kovászos kenyér recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg teljes kiőrlésű kovászos kenyérliszt (Aldi saját márkás)
- 330 ml langyos víz
Elkészítése:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- A hozzávalókat összekeverjük, kidagasztjuk, majd 1 órán keresztül letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Sütőpapírral bélelt formába öntjük, ízlés szerinti magokkal megszórjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. (Alsó-felső sütés.)
- (A sütő aljába érdemes egy tűzálló tálban vizet tenni, úgy még ropogósabb lesz a héja.)
- Rácson kihűtjük.
100 g teljes kiőrlésű kovászos kenyér átlagos tápértéke:
- 168 kcal
- 32 g ch
- 6 g fehérje
- 1 g zsír
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!