Csirkemell chips bundában, sütőben sütve, zsírszegényen, extra fehérjetartalommal!
Tökéletes fogás diétás ebédre: finom és valóban életmódváltásba illeszthető, fehérjedús, kalóriaszegény fogás.
Köretként sült édesburgonyát, főtt basmati rizst vagy bulgurt, kuszkuszt, esetleg sült zellert javaslok hozzá jó sok friss salátával!
Sütőben sült rántott csirkemell chips bundában recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé szeletekre vágva
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (bármilyen általad használt diétás liszt lehet)
- 2 db tojás
- 2 csomag MyProtein protein chips (barbecue vagy thai chili ízű, ITT VESZEM) *
- 20 dkg zabkorpa (vagy bármilyen általad használt diétás zsemlemorzsa)
- kókuszolaj a kenéshez
*kattints a linkre, tedd kosárba és a pénztárnál kedvezményt kapsz az árból!
Chips bundás csirkemell elkészítése:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- A protein chipset apróra törjük.
- A csirkemell szeleteket hagyományos sorrendben panírozzuk (teljes kiőrlésű liszt, tojás, zabkorpa+protein chips keveréke).
- Sütőpapírt olajjal vékonyan megkenjük és a bepanírozott hússzeleteket egyenként ráfektetjük.
- A csirkemell szeletek tetejét is megkenjük ecset segítségével olajjal, majd előmelegített sütőben 180 fokon oldalanként 20 percig sütjük.
- Forrólevegős fritőzben (airfryerben) is süthető.
100 g sütőben sült chips bundás csirkemell átlagos tápértéke (a kenéshez használt olaj nélkül):
- 195 kcal,
- 17 g szénhidrát,
- 19 g fehérje,
- 4 g zsír.
Ha szeretnél ilyen finomságokkal fogyni és életmódot váltani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS RÉSZLETEI ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
MYPROTEIN KEZDŐCSOMAG ÖTLETEIM >>> MYPROTEIN KEZDŐSZETT
Kedvenc MyProtein receptjeim >>> MyProtein Receptek
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!