Ropogós protein granola házilag

Protein granola (müzlikeverék) házilag, diétás reggelire.

Mindig azt harsogják a TV reklámok, hogy együnk reggelire müzlit, ami egész napra kitartó lendületet ad!

Nos, én imádom a müzlit (divatosabb nevén granolát), de valahogy ez az egész napos lendület nálam nem működik, sőt, pár óráig sem tart ki!
Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül…. Tudjátok, mi az oka?
Az, hogy a müzli csupa csupa szénhidrát még akkor is, ha nem tartalmaz hozzáadott cukrot, de hiányzik belőle (vagy nagyon kevés) a fehérjetartalom, ami épp olyan fontos tápanyag, mint a szénhidrát vagy a zsír!
Emiatt a négynapos hétvégén nekiugrottam házi fehérjés (proteines) granolát készíteni és mondható, hogy nagyon jól sikerült:
ropogós és finom lett, és tényleg megadta a kellő lendületet!
Nemcsak reggelire tökéletes, hanem én pl edzés előtt 1,5 órával is ezt ettem és nagyon jól bírtam az edzést!
Cukormentes, protein granola házilag
Mutatom is a receptjét:

Ropogós házi protein granola recept:

Protein granola hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely (ITT VESZEM)*
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 30 g folyékony kókuszolaj
  • 1 adag MyProtein Impact Whey fehérjepor (EZT HASZNÁLOM)*
  • 1 tk fahéj
  • csipet só
  • 5 g almachips (kihagyható)
  • 35 g aszalt sárgabarack (kihagyható)
  • 10 dkg MyProtein Zero Golden szirup (méz helyett, ch mentes, ITT VESZEM!)*
  • 10 csepp MyProtein flavdrop vanília izű (ITT VESZEM)*

*kattints a linkre, tedd kosárba és a pénztárnál -41 % kedvezményt kapsz!

Protein granola elkészítése:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szaszkó Andrea (@salatagyar_szaszko_andi) által megosztott bejegyzés

  1. A mandulát és a zabpelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. A gyümölcsök kivételével hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  3. Sütőpapírral belelt tepsiben 180 fokon 2×5 percig (5 perc után átkeverjük) sütjük.
  4. A megsült protein granolához hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket.
  5. Elkészíthető natúr, vagy akár epres, kókuszos ízben is, csak az ízlés és a diéta szab határt!
  6. Ez a diétás, fehérjés granola ugyanúgy fogyasztható tejjel/növényi tejjel, vagy zsírszegény natúr joghurtba keverve, mint a hagyományos.

100 g protein granola átlagos tápértéke:

  • 379 kcal,
  • 29 g szénhidrát,
  • 18 g fehérje,
  • 21 g zsír.

MYPROTEIN KEZDŐCSOMAG ÖTLETEIM >>> MYPROTEIN KEZDŐSZETT

Kedvenc MyProtein receptjeim >>> MyProtein Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Vélemény, hozzászólás?