A sült karalábé – tudom – elsőre nem hangzik túl jól, de hidd el, nagyon finom diétás köret recept következik most!
A sült krumpliról lemondani nem könnyű, épp ezért kedvenc köretünk most egy kicsit átalakult. Külsőre nagyon hasonlít a nagy kedvenchez, de ebből bármennyit ehetsz, nem fogsz hízni tőle!

Sült karalábé recept
Hozzávalók:
- friss, nem fás karalábé
- kókuszolaj
- só, fűszernövények
Elkészítés:
- A megpucolt karalábét vágjuk a hasábkrumplitól vékonyabb csíkokra.
- Forgassuk össze egy kevés kókuszolajjal (csak épp, hogy bevonja a karalábécsíkokat) vagy fújjuk be olivaolaj sprayvel.
- Terítsük szét egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
- Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig, míg aranybarna nem lesz.
- Ha kész, sózzuk meg, vagy szórjuk rá a kedvenc fűszereinket!
Reya Tippje: fogyaszd cukormentes ketchuppal ugyanúgy, ahogy a hasábkrumplit szoktad!
Kalória és szénhidráttartalom:
- 100 g karalábé 39 kcal és 4 gramm szénhidrátot tartalmaz, fűszerek és mártogatós nélkül.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!