Sült karalábé – diétás köret hasábburgonya helyett

A sült karalábé – tudom – elsőre nem hangzik túl jól, de hidd el, nagyon finom diétás köret recept következik most!

A sült krumpliról lemondani nem könnyű, épp ezért kedvenc köretünk most egy kicsit átalakult. Külsőre nagyon hasonlít a nagy kedvenchez, de ebből bármennyit ehetsz, nem fogsz hízni tőle!

Sült karalábé hasábburgonya helyett
Sült karalábé hasábburgonya helyett

Sült karalábé recept

Hozzávalók:

  • friss, nem fás karalábé
  • kókuszolaj
  • só, fűszernövények

Elkészítés:

  1. A megpucolt karalábét vágjuk a hasábkrumplitól vékonyabb csíkokra.
  2. Forgassuk össze egy kevés kókuszolajjal (csak épp, hogy bevonja a karalábécsíkokat) vagy fújjuk be olivaolaj sprayvel.
  3. Terítsük szét egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
  4. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig, míg aranybarna nem lesz.
  5. Ha kész, sózzuk meg, vagy szórjuk rá a kedvenc fűszereinket!

Reya Tippje: fogyaszd cukormentes ketchuppal ugyanúgy, ahogy a hasábkrumplit szoktad!

Kalória és szénhidráttartalom:

  • 100 g karalábé 39 kcal és 4 gramm szénhidrátot tartalmaz, fűszerek és mártogatós nélkül.

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?