Tojással töltött zsemle recept, amihez a szénhidrátcsökkentett zsemléket is magadnak sütheted! 🙂
Ideális diétás reggeli bármelyik hétköznapra vagy hétvégére, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét!
Sonkával, tojással töltött zsemle recept
Sonkával, tojással töltött zsemle hozzávalók (3 adag)
- 3 db szénhidrátcsökkentett vizes zsemle (Vizes zsemle készítése ITT!)
- 3 szelet csirkemellsonka
- 3×1 dkg reszelt light trappista sajt
- 3 db tojás
- só, őrölt bors, pirospaprika
- apróra vágott zöldfűszer ízlés szerint (snidling, petrezselyem, bazsalikom…stb.)
Sonkával, tojással töltött zsemle elkészítése:
- A zsemlék tetejét levágjuk (ügyeljünk rá, hogy mindenképp egyenesen, nehogy kifolyhasson belőle a tojás!).
- A zsemlék belsejét kikaparjuk (a kikapart részre nem lesz szükségünk, meg lehet szárítani és ledarálni zsemlemorzsának pl.).
- A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a kalapját mellé tesszük.
- A zsemlék belsejébe beleszórjuk a light trappista sajtot és az ízlés szerinti zöldfűszert.
- Mindegyik szelet sonka közepét bemetsszük X alakban és kicsit megnyomkodva kibéleljük vele a zsemle belsejét.
- (Azért kell a bemetszés, mert így a tojás a zsemle belseje felé fog folyni és nem ki a tepsire. Ez nálam elmaradt és úgy is jártam… 😉 )
- A tojásokat felütjük és óvatosan beleeresztjük a sonkaszeletek közepébe.
- A tetejét megsózzuk, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a tojássárgája még folyékony marad.
- Frissen fogyasztható diétás reggelire.
1 db töltött zsemle átlagos tápértéke (18 g CH/zsemle):
- 309 kcal,
- 19 g szénhidrát,
- 26 g fehérje,
- 11 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!