Tojással töltött zsemle recept, amihez a szénhidrátcsökkentett zsemléket is magadnak sütheted! 🙂
Ideális diétás reggeli bármelyik hétköznapra vagy hétvégére, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét!
Sonkával, tojással töltött zsemle recept
Sonkával, tojással töltött zsemle hozzávalók (3 adag)
- 3 db szénhidrátcsökkentett vizes zsemle (Vizes zsemle készítése ITT!)
- 3 szelet csirkemellsonka
- 3×1 dkg reszelt light trappista sajt
- 3 db tojás
- só, őrölt bors, pirospaprika
- apróra vágott zöldfűszer ízlés szerint (snidling, petrezselyem, bazsalikom…stb.)
Sonkával, tojással töltött zsemle elkészítése:
- A zsemlék tetejét levágjuk (ügyeljünk rá, hogy mindenképp egyenesen, nehogy kifolyhasson belőle a tojás!).
- A zsemlék belsejét kikaparjuk (a kikapart részre nem lesz szükségünk, meg lehet szárítani és ledarálni zsemlemorzsának pl.).
- A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a kalapját mellé tesszük.
- A zsemlék belsejébe beleszórjuk a light trappista sajtot és az ízlés szerinti zöldfűszert.
- Mindegyik szelet sonka közepét bemetsszük X alakban és kicsit megnyomkodva kibéleljük vele a zsemle belsejét.
- (Azért kell a bemetszés, mert így a tojás a zsemle belseje felé fog folyni és nem ki a tepsire. Ez nálam elmaradt és úgy is jártam… 😉 )
- A tojásokat felütjük és óvatosan beleeresztjük a sonkaszeletek közepébe.
- A tetejét megsózzuk, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a tojássárgája még folyékony marad.
- Frissen fogyasztható diétás reggelire.
1 db töltött zsemle átlagos tápértéke (18 g CH/zsemle):
- 309 kcal,
- 19 g szénhidrát,
- 26 g fehérje,
- 11 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!