Sonkás rakott tészta diétásan

Sonkás rakott tészta – egyszerű és nagyszerű diétás ebéd, amit különösebb konyhai rutin nélkül is fél óra alatt összedobhatsz!

Nem szükséges hozzá semmilyen különleges, diétás hozzávaló.

Az eredeti recept kitalálója Kulka János, én csupán egészségesebbé tettem azzal, hogy zabpehelylisztből és zsírszegényebben készítettem el!

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Sonkás rakott tészta
Sonkás rakott tészta

Sonkás rakott tészta recept

Hozzávalók (3 személyre):

  • 6 tojás szétválasztva
  • 10 dkg light trappista sajt (5 dkg bele, 5 dkg a tetejére)
  • 20 dkg natúr görög joghurt ( 10 dkg bele + 10 dkg a tetejére)
  • 6 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
  • 20 dkg csirkemell sonka kockára vágva (csirkemell sonka házilag ITT!)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalája só, őrölt bors
  • egy teáskanálnyi folyékony kókuszolaj a tepsi kikenéséhez

Zabpehelyliszt házilag:

Elkészítése:

  1. Először egy hat tojásos piskótatésztát kell készítenünk cukor nélkül:  a szétválasztott tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 4 tojás sárgáját, 3 evőkanál görög joghurtot, a reszelt sajtot, egy nagy csipet himalája sót és óvatosan, a hab összetörése nélkül beleforgatjuk a zabpehelylisztet.
  2. Elővesszük a legnagyobb tepsinket, kibéleljük sütőpapírral, majd a piskótatésztánkat egyenletesen eloszlatjuk rajta. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük
  3. Pár percig hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és három egyforma részre vágjuk.
  4. Egy kisebb tepsi alját kikenjük a kókuszzsírral, majd az egyik lapot a tepsibe fektetjük.
Sonkás rakott tészta elkészítése
Sonkás rakott tészta elkészítése

A sonkás rakott tészta töltelékének elkészítése:

  1. A kockára vágott sonkát összekeverjük 2 tojássárgájával, 3 evőkanál joghurttal, himalája sóval, őrölt borssal és belereszeljük a két gerezd fokhagymát.
  2. Egyik felét rákenjük a tepsiben lévő piskótalapra, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a sonkás keveréket.
  3. A sonkás keverékre ráfektetjük a második tésztalapot és azon eloszlatjuk a maradék töltelékünket.
  4. Ez után beborítjuk az egészet a harmadik tésztalappal, majd a tetejét megkenjük natúr görög joghurttal és megszórjuk trappista sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Sonkás rakott tészta kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 gramm 198 kcal és 11 g CH-t tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Andi

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Vélemény, hozzászólás?