Mustáros sajtos zabpelyhes keksz kenyér helyett!

Print Friendly, PDF & Email

Sajtos zabpelyhes keksz pikánsan, egy kis mustárral megbolondítva! Na, mit szóltok? 🙂

Zabpelyhes kekszet sósan ritkán eszünk, ha zabpelyhes keksz, akkor általában édesre gondolunk.

Pedig reggelire, kenyér helyett nagyon finomak ezek a pikáns, mustáros falatkák. Sonkával, sajttal megpakolva vagy diétás szendvicskrémmel megkenve a rohanósabb reggeleken is megállja a helyét.

Mustáros sajtos zabpelyhes keksz
Mustáros sajtos zabpelyhes keksz

Sajtos zabpelyhes keksz

Hozzávalók (25 db-hoz):

  • 20 dkg MyProtein 100 % zabpehely ledarálva (ZABPELYHET INNEN VESZEK – KEDVEZMÉNNYEL*!)
  • 5 dkg puha kókuszzsír
  • 5 dkg reszelt light trappista sajt (lehet füstölt is ízlés szerint)
  • 5 dkg reszelt light mozzarella
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 teáskanál cukormentes mustár
  • 1-1 csapott evőkanál szezámmag  és lenmag 
  • 1 teáskanál parajdi só

*a linkre kattintva teljes árat fogsz látni, a kedvezmény a pénztárnál kerül levonásra!

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy tálban fakanállal összedolgozzuk, majd kiöntjük gyúrótáblára és gyúrjuk össze!
  2. A tésztából kb. dió nagyságú gombócokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk egymástól kb. 5 cm távolságra.
  3. A gombócokat egy evőkanál domború részével (vagy kézzel) kb. 1 cm vastagságúra kilapítjuk.
  4. Mindegyiket megszurkáljuk villával és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Közben érdemes rá-ránézni, nehogy túlpiruljanak (mint nekem az első adag 😉 )!
  5. Légmentesen záródó dobozban vagy üvegben akár egy hétig is eltartható!

Kalória és szénhidráttartalom:

  • 100 gramm 325 kcal és 31 g szénhidrátot tartalmaz!

Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek

Még több zabpelyhes reggeli receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Reggeli Receptek

Még több diétás reggeli ötletet találsz ITT >>> Diétás Reggeli Ötletek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

„Már többször sütöttem, nekem nagyon bejött. Egy baj van vele: legszívesebben egyszerre megenném az összeset ” (Karancsiné Böröczky Judit)

Sajtos zabpelyhes keksz - Horváth Katalin fotója
Sajtos zabpelyhes keksz – Horváth Katalin fotója
 

Vélemény, hozzászólás?