Sajtos zabpelyhes keksz pikánsan, egy kis mustárral megbolondítva! Na, mit szóltok? 🙂
Zabpelyhes kekszet sósan ritkán eszünk, ha zabpelyhes keksz, akkor általában édesre gondolunk.
Pedig reggelire, kenyér helyett nagyon finomak ezek a pikáns, mustáros falatkák. Sonkával, sajttal megpakolva vagy diétás szendvicskrémmel megkenve a rohanósabb reggeleken is megállja a helyét.
- Fogyni vágyók,
- cukorbetegek,
- IR diétázók is fogyaszthatják!

Sajtos zabpelyhes keksz
Hozzávalók (25 db-hoz):
- 20 dkg darált zabpehely (ZABPELYHET INNEN VESZEK – KEDVEZMÉNNYEL!)
- 5 dkg puha kókuszzsír
- 5 dkg reszelt light trappista sajt (lehet füstölt is ízlés szerint)
- 10 dkg reszelt light mozzarella
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 teáskanál cukormentes mustár
- 1-1 csapott evőkanál szezámmag és lenmag
- 1 teáskanál parajdi só
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálban fakanállal összedolgozzuk, majd kiöntjük gyúrótáblára és gyúrjuk össze!
- A tésztából kb. dió nagyságú gombócokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk egymástól kb. 5 cm távolságra.
- A gombócokat egy evőkanál domború részével (vagy kézzel) kb. 1 cm vastagságúra kilapítjuk.
- Mindegyiket megszurkáljuk villával és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Közben érdemes rá-ránézni, nehogy túlpiruljanak (mint nekem az első adag 😉 )!
- Légmentesen záródó dobozban vagy üvegben akár egy hétig is eltartható!
Kalória és szénhidráttartalom:
- 100 gramm 325 kcal és 31 g szénhidrátot tartalmaz!
Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
Még több zabpelyhes reggeli receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Reggeli Receptek
Még több diétás reggeli ötletet találsz ITT >>> Diétás Reggeli Ötletek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:
“Már többször sütöttem, nekem nagyon bejött. Egy baj van vele: legszívesebben egyszerre megenném az összeset ” (Karancsiné Böröczky Judit)


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!