Pizzás szénhidrátcsökkentett grissini házilag

Grissini diétásan, fehér liszt nélkül, csökkentett szénhidráttartalommal!

Egy egyszerű, diétás pizzatésztából készül, amit végül nem pizzaként, hanem ropogós kenyérrudacskákként (ha elég vékonyra sikerül sodorni és nem ugrik vissza, akár diétás ropiként) formáztam meg.

A grissini tészáját oregánóval és szárított bazsalikommal ízesítettem, így emlékeztet a pizza ízére.

Én megkentem tojással és megszórtam magokkal, de meg lehet szórni sütés előtt egy kevés reszelt sajttal is, így akár sajtos grissini is készülhet belőle (de el is hagyható a tojással való kenés és szórás).

Szuper útravaló vagy vendégváró akár diétázó, akár nemdiétázó vendégeket vársz!

(Én a Kislányom iskolai bulijára sütöttem meg és mindenkinek – főleg a szülőknek – nagyon ízlett. Még jó, hogy az egyik anyuka hozott avokádókrémet is, így volt mit kimártogatni a grissinikkel 🙂 )

Szénhidrátcsökkentett grissini házilag
Szénhidrátcsökkentett házi grissini

Házi szénhidrátcsökkentett grissini recept

Grissini hozzávalók

  • 0,5 kg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
  • 4 dl langyos víz
  • 2,5 tk. (25 g) himalája só
  • 1 csomag (7 g) instant élesztő (frissel is készíthető, 0,5 kocka kell hozzá)
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. ( 2 g) szárított oregánó
  • 1 ek. (2 g) szárított bazsalikom
  • 1 tojás a kenéshez (csak ha meg akarjuk szórni magvakkal vagy reszelt sajttal, egyébként elhagyható)
  • magvak vagy reszelt sajt a szóráshoz (elhagyható)

Grissini készítése:

  1. A hozzávalókból egynemű, a tál falától elváló, fényes felületű tésztát dagasztunk, de nem kelesztjük meg.
  2. A tésztát először félbe, majd 4-8-12-16-32 darabba vágjuk.
  3. A tésztadarabokat szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen a lehető legvékonyabb csíkokra sodorjuk.
  4. A megsodort grissini tésztát megfelezzük és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk.
  5. A tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt light trappista sajttal vagy ízlés szerint magvakkal (én chia maggal, lenmaggal, szezámmaggal szórtam meg).

Grissini sütése:

  1. 250 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. Önmagában vagy mártogatósba tunkolva fogyasztható.

Diétás szendvicskrémek, amiket grissini mártogatósnak is használhatsz >>> Diétás Szendvicskrémek, Mártogatósok

Diétás grissini házilag, Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből
Diétás grissini házilag, Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből

Még több diétás sós keksz és rágcsálnivaló recept ITT >>> Diétás Sós Kekszek

100 g szénhidrátcsökkentett grissini átlagos tápértéke (szórás nélkül):

  • 199 kcal,
  • 18 g szénhidrát,
  • 13 g fehérje,
  • 5 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi 

életmódváltó gasztroblogger

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijóban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók életmódváltáshoz, diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?