Lisztmentes proteines brownie 5 egyszerű lépésben

Proteines brownie liszt és cukor nélkül, fehérjeporból készítve.

Nagyon ritkán sütök diétás brownie-t, nem is tudom, miért, pedig nagyon egyszerű és ezerféleképpen elkészíthető.

Mostanában előszeretettel használok liszt helyett fehérjeport a diétás süteményekhez, mert nagyon jó, hogy a lisztet egyszerűen proteinporra lecserélve máris egy sokkal alacsonyabb szénhidráttartalmú, ugyanolyan jól kezelhető (bár ez a tészta típusától is függ), laktatóbb sütiket készíthetek, amiből akár este is megehetek pár falatot.

Ez a cukormentes, lisztmentes proteines brownie is ezért készült fehérjeporral.

Sokat vacilláltam azon, hogy a zsiradék csökkentése miatt kiváltsam-e a vajat, de annyira ritkán sütök brownie-t, hogy nem tettem.

Ha Téged zavar ez a kalória és zsírtartalom, lecserélheted a vajat összetört avokádóra vagy bármilyen zöldségpürére (sütőtök , cukkini, édesburgonya…stb.) is.

Cukormentes, lisztmentes, diétás proteines brownie recept

Proteines brownie recept

Proteines brownie hozzávalók (18*23 cm-es tepsihez):

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg magas kakaótartalmú vagy cukormentes étcsoki (lehet Dia Wellness kakaós nassoló is)
  • 3 tojás
  • 9 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 12 dkg Dia Wellness M-Fit csokis fehérjepor
  • 3 dkg cukrozatlan natúr kakaópor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • egy csipet só

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett hozzávalók elérhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Protein brownie elkészítése:

  1. A vajat a cukormentes csokival és a vanília aromával vízgőz felett összeolvasztjuk, jól összekeverjük, majd levesszük a vízgőzről.
  2. A tojásokat lazán felverjük (csak annyira, hogy elveszítse a nyúlós állagot), majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásokat a vajas csokis keverékbe.
  3. A kimért negyedannyi édesítőt, kakaóport, és a csokis fehérjeport, valamint egy csipet sót a vajas-csokis-tojásos masszához adjuk és egyneművé keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Miután kihűlt, fogyasztható.

100 g protein brownie átlagos tápértéke (75 %-os étcsokival számolva):

  • 363 kcal,
  • 18 g fehérje,
  • 9 g szénhidrát,
  • 15 g zsír.

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, SEGÍTEK!

Ha szeretnél végre tényleg lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

 Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Hasonló fehérjés süti recepteket találsz még ITT >>> Protein Süti Receptek

Még több fehérjeporos receptet találsz ITT >>> Fehérjeporos Receptek

Még több fitt receptet találsz ITT >>> Fitt Receptek

Vélemény, hozzászólás?