Méregtelenítő lenmagos kenyér

Lenmagos kenyér teljes kiőrlésű lisztből, jó sok lenmaggal és lenmagpehellyel a tavaszi méregtelenítéshez!

Maga a recept a zabpelyhes teljes kiőrlésű kenyér továbbfejlesztett változata, ami szerintem sokkal finomabb és karakteresebb lett, mint a zabpelyhes recept!

A lenmagnak és lenmagpehelynek köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre (ez tapasztalat), ezért így a tavasz közeledtével szépen kiradíroz a szervezetből minden felesleges méreganyagot! 😉

Akinek nincs kenyérsütője, az is elkészítheti alapos dagasztással, kelesztéssel a tűzhely sütőjében!

A lenmagpehely hatása dióhéjban:

  • a pelyhesítés a lenmagot az emésztőnedvek számára könnyedén hozzáférhetővé teszi, így a lenmagban lévő jótékony tápanyagok könnyebben szívódnak fel a szervezetben,
  • segíti az emésztést,
  • hozzájárul a méregtelenítéshez, és
  • orvosolja a székrekedést.
  • segíti a zsírégetést, így természetes segítség lehet a túlsúlyosság és elhízás ellen.
  • lenmagpehely a zabpehelyhez hasonlóan használható, de kb. negyede a szénhidráttartalma a zabpehelyének (zabpehely  64 g/100 g, lenmagpehely 14 g/100 g).

A poszt címén sokáig agyaltam, még a Facebookon is együtt ötleteltünk. Viccesebbnél viccesebb ötletek születtek, amiket itt is köszönök Nektek!

  • Reya rostos reggeli kenyere (avagy 3R kenyér 😉 )
  • Méregtelenítő kenyér
  • Tavaszi méregtelenítő cipó
  • LENge cipó
  • CH-mini
  • LengeLenkenyér
  • Lenkenyér Reyától
  • Lenmagos buci
  • Lencsipó

Végül egy egyszerű, de sokat mondó címet választottam neki. (Remélem, nem haragszik meg az, akinek az ötlete nem lett befutó! Szerintem mindegyik ötlet nagyon találó és némelyiken jót mosolyogtam! 🙂 )

Teljes kiőrlésű, diétás lenmagos kenyér recept

Lenmagos kenyér recept:

Lenmagos kenyér hozzávalók (1 db 75 dkg-os kenyérhez):

  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 8 dkg búzasikér
  • 5 dkg lenmagpehely
  • 5 dkg lenmag
  • 270 ml langyos víz
  • 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • 1 teáskanál himalája só
  • 3 dkg friss élesztő

Teljes kiőrlésű, diétás lenmagos kenyér recept

Elkészítése:

  1. A vizet a kenyérsütő üstjének aljába öntjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk az olivaolajat.
  3. Összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet a lenmaggal, a lenmagpehellyel, a búzasikérrel és a sóval, majd ezt a keveréket szintén az üstbe öntjük.
  4. Teljes kiőrlésű kenyér programra állítva a kenyérsütőt, a sorsára hagyjuk, majd amikor csipog, kivesszük a frissen sült lenmagos kenyerünket!

Teljes kiőrlésű, diétás lenmagos kenyér recept

Kalória és szénhidráttartalom:

  • 100 gramm 275 kcal és 34,5 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Lenmagos kenyér recept
Lenmagos kenyér – Benkő Andrea fotója

Vélemény, hozzászólás?