Képviselőfánk diétásan, zabpehelylisztből
A képviselőfánk készítésétől sokan ódzkodnak, én is így voltam vele jó ideig. Nem is értem, miért, hiszen az égetett tészta készítése még fogyókúrás változatban is nagyon egyszerű és gyorsan megvan!
Próbáld ki Te is ezt a diétás képviselőfánk receptet és büszke leszel arra, hogy amit eddig csak a cukrászdában ettél, azt mától Te magad is el tudod készíteni!
Képviselőfánk diétásan, zabpehelylisztből
Hozzávalók 18 darabhoz:
A tésztához:
- 1 dl víz
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 evőkanál (20 g) negyedannyi édesítőszer
- 1 csipet himalája só
- 10 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 4 db „M”-es tojás
Zabpehelyliszt házilag:
<https://youtu.be/Kpdf7gegQ_Y /h3>
A krémhez:
- 1 csomag főzős vaníliás cukormentes pudingpor (pl. Dia-Wellness)
- 4 dl tej (kinél milyen, nálam kókusztej 2 dl kókuszkrémből és 2 dl vízből)
- 1 evőkanál (2 dkg) negyedannyi édesítő
A tejszínhabhoz:
- 500 ml cukrozatlan habtejszín
- 1 evőkanál negyedannyi édesítő
A képviselőfánk elkészítése:
- Lábasba tesszük a vizet és összeforraljuk a kókuszzsírral.
- Hozzákeverjük a sóval és az édesítőszerrel elkevert zabpehelylisztet, majd 2-3 percig kevergetjük, amíg a tészta el nem válik a lábas falától és egynemű nem lesz.
- Ez után a tésztát levesszük a tűzről, egy tányérba felütjük az összes tojást és elővesszük a robotgépet.
- Elkezdjük keverni a tésztát és folyamatos keverés közben egyenként hozzáadjuk a tésztához a tojásokat. Azért fontos folyamatosan keverni, hogy nehogy kicsapódjon a tojás és tojásrántotta legyen belőle! 🙂
- Miután az összes tojást a tésztához adtuk és simára kevertük a tésztát, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és púpozott teáskanálnyi halmokat teszünk a tésztából a tepsibe, egymástól kb. 2-3 cm távolságra.
- 180 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben először 15 percig sütjük, amíg szépen megnőnek a fánkjaink, majd levesszük a hőfokot újabb 15 percre 160 fokra, hogy a fánkok belseje is szépen meg tudjon sülni.
- Amíg sülnek a fánkok, készítsük el a diétás vaníliás pudingport a zacskón lévő utasítás szerint (egy kevés tejben simára keverjük a pudingport és az édesítőt, majd hozzáadjuk a többi tejet, azzal is simára keverjük és az egészet sűrűre főzzük). A kész pudingot hűvös helyre tesszük és teljesen kihűtjük.
- Ha kihűlt a puding, a tejszínt felverjük az édesítőszerrel. 3-4 púpozott evőkanál tejszínhabot a kihűlt pudinghoz keverünk, a maradék tejszínhabot pedig félretesszük.
- A megsült, kihűlt fánkokat felülről számítva kb. az 1/3 részénél elvágjuk. Mindegyikbe teszünk egy evőkanál tejszínhabos pudingot, majd a tetejére egy evőkanál tejszínhabot és a fánkok levágott kalapját.
A diétás képviselőfánk kalória és szénhidráttartalma:
18 kb. egyforma darab diétás képviselőfánk esetén (tápióka keményítős pudingporral) 1 db 182 kcal és 9,5 g CH!
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:
„Nálunk is aratott a képviselőfánk!” (Roneczné Ambrus Tóth Judit)
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!