Diétás lecsó készítés praktikái, hogy életmódváltásba illeszthető legyen!
Kétségtelen, hogy a nyár elképzelhetetlen az isteni finom lecsó nélkül , de van néhány dolog, amire érdemes figyelni, ha nem akarod felborítani az életmódváltással eddig elért eredményeidet!
A lecsó amilyen finom, annyira tápanyagszegény étel, az elkészítéséhez használt zsiradékon kívül gyakorlatilag semmilyen más tápanyag (se szénhidrát, se fehérje, se rost) nincs benne, még vitamin és rostok se, hiszen a rommá főzésnél azok is eltűnnek…
Ennek az a következménye, hogy valószínűleg hamar megéhezel tőle, így eszel még valamit, amivel egyre csak nő és növekszik a napi kalóriabeviteled…
Most adok pár tippet, hogy készítsd, illetve hogyan edd a diétás lecsót, hogy beilleszthető legyen az életmódváltásba!
1. A diétás lecsó receptet mindig minimális olajon indítsd!
2. A magas zsírtartalom miatt hanyagold a szalonnát és a kolbászt belőle, esetleg helyettesítheted pár karika light virslivel !
3. Mindig legyen a diétás lecsóban/mellé fehérjeforrás, pl csirkemell, tojás, skyr (tejfölös lecsó kedvelőinek)! Fogadjunk, hogy a tojásos lecsóról nem gondoltad volna, hogy beilleszthető az életmódváltásba!
4. Dúsíthatod a lecsót plusz zöldségekkel pl cukkinivel (=magasabb rosttartalom, az íze nem érezhető, és a cukkinis lecsó nagyon finom!)
5. Mindig egyèl a lecsóhoz lassan felszívódó szénhidrátot (pl teljes kiőrlésű kenyér , rozskenyér, bulgur, basmati rizs …stb.)!
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!