A legfinomabb édesburgonya püré recept következik, amivel bátran kiválthatod a hagyományos krumplipürét.
Az édesburgonyát tápérték szempontjából mostanában nagy divat lett egy kalap alá venni a hagyományos krumplival, ami nagy vonalakban igaz is, de jó, ha tudod azt, amiről senki nem beszél: mégpedig azt, hogy az édesburgonyának alacsonyabb a keményítőtartalma, mint a hagyományos burgonyának, így a szénhidráttartalma emiatt lassabban szívódik fel (a témáról még többet olvashatsz itt >>> Burgonya-édesburgonya különbség).
Az alacsonyabb keményítőtartalom miatt az édesburgonya megfőzve sokkal vizesebb, emiatt ha pürésítjük, nem is igényel plusz tejet, mint a hagyományos krumplipüré készítésénél.

A legfinomabb édesburgonya püré receptje
Hozzávalók az édesburgonya püréhez:
- 0,9 kg (3-4 db) édesburgonya
- 5 dkg vaj
- Dia-Wellness parajdi só ízlés szerint
A legfinomabb édesburgonya püré elkészítése:
- A megpucolt édesburgonyát nagyobb kockákra vágjuk.
- Annyi hideg vízben, amennyi pont ellepi, puhára főzzük.
- A puhára főtt édesburgonyát leszűrjük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat és botmixerrel pépesítjük.
- Ízlés szerint sózzuk.
100 g diétás édesburgonya püré átlagos tápértéke:
- 118 kcal,
- 19 g szénhidrát,
- 2 g fehérje,
- 4 g zsír.
Még több diétás köret ötletet találsz itt >>> Diétás Köretek
Még több édesburgonyás diétás receptet találsz itt >>> Édesburgonyás Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!