A legfinomabb édesburgonya püré recept következik, amivel bátran kiválthatod a hagyományos krumplipürét.
Az édesburgonyát tápérték szempontjából mostanában nagy divat lett egy kalap alá venni a hagyományos krumplival, ami nagy vonalakban igaz is, de jó, ha tudod azt, amiről senki nem beszél: mégpedig azt, hogy az édesburgonyának alacsonyabb a keményítőtartalma, mint a hagyományos burgonyának, így a szénhidráttartalma emiatt lassabban szívódik fel (a témáról még többet olvashatsz itt >>> Burgonya-édesburgonya különbség).
Az alacsonyabb keményítőtartalom miatt az édesburgonya megfőzve sokkal vizesebb, emiatt ha pürésítjük, nem is igényel plusz tejet, mint a hagyományos krumplipüré készítésénél.

A legfinomabb édesburgonya püré receptje
Hozzávalók az édesburgonya püréhez:
- 80 dkg (4 db) édesburgonya
- 5 dkg vaj
- Dia-Wellness parajdi só ízlés szerint
A legfinomabb édesburgonya püré elkészítése:
- A megpucolt édesburgonyát nagyobb kockákra vágjuk.
- Annyi hideg vízben, amennyi pont ellepi, puhára főzzük.
- A puhára főtt édesburgonyát leszűrjük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat és botmixerrel pépesítjük.
- Ízlés szerint sózzuk.
100 g diétás édesburgonya püré átlagos tápértéke:
- 123 kcal,
- 19 g szénhidrát,
- 2 g fehérje,
- 5 g zsír.Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több diétás köret ötletet találsz itt >>> Diétás Köretek
Még több édesburgonyás diétás receptet találsz itt >>> Édesburgonyás Receptek

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!