Diétás tonhalas tészta zabtésztából pillanatok alatt!
Ez a tonhalas paradicsomos zabpenne egy pikk-pakk elkészíthető, laktató és isteni finom diétás ebéd, ami az életmódváltásba tökéletesen beilleszthető.
Fehérjedús, tápláló és zab penne tésztának köszönhetően szénhidráttartalma lassan szívódik fel, emiatt kevéssel is jól laksz belőle és sokáig eltelít.
Mivel a zab penne csak vizből és garantáltan gluténmentes üzemben gyártott zabpehelylisztből készül, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
Diétás tonhalas tészta recept
Diétás tonhalas tészta hozzávalók (1 adag):
- 5 dkg nyers Avena GoFit zab penne tészta
- 10 dkg tonhalkonzerv natúr lében
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg cukormentes sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só, őrölt bors és egy kevés édesítő ízlés szerint
Diétás tonhalas tészta elkészítése
- A zab pennét forrásban lévő sós vízbe öntjük és 4-5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
- Amíg a tészta megfő, a zúzott fokhagymát a közepesen forró olívaolajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot.
- Jól elkeverjük, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal és ha nagyon savanyú a paradicsom, adhatunk hozzá egy kevés édesítőszert is.
- Az így elkészült paradicsomszószba belekeverjük a leszűrt tonhalkonzervet, majd a kifőtt zabtésztát és jól összeforgatjuk.
- A tetejére olívabogyót és reszelt mozzarellát szórunk ízlés szerint.
A teljes adag tonhalas tészta átlagos tápértéke:
- 190 kcal
- 16 g ch
- 15 g fehérje
- 7 g zsír
Még több diétás ebéd ötletet találsz ITT >>> Diétás Ebéd Receptek
Még több diétás tészta étel receptjét találod ITT >>> Diétás Tészta Ételek
Még több tonhalas receptet találsz ITT >>> Diétás Tonhalas Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger
(Szponzorált tartalom: a recept elkészítését a GOF Hungary Kft. támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!