Diétás tonhalas tészta zabtésztából pillanatok alatt!
Ez a tonhalas paradicsomos penne egy pikk-pakk elkészíthető, laktató és isteni finom diétás ebéd, ami az életmódváltásba tökéletesen beilleszthető.
Diétás tonhalas tészta recept
Diétás tonhalas tészta hozzávalók (1 adag):
- 5 dkg nyers Avena GoFit penne tészta
- 10 dkg tonhalkonzerv natúr lében
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg cukormentes sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só, őrölt bors és egy kevés édesítő ízlés szerint
Diétás tonhalas tészta elkészítése
- A zab pennét forrásban lévő sós vízbe öntjük és 4-5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
- Amíg a tészta megfő, a zúzott fokhagymát a közepesen forró olívaolajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot.
- Jól elkeverjük, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal és ha nagyon savanyú a paradicsom, adhatunk hozzá egy kevés édesítőszert is.
- Az így elkészült paradicsomszószba belekeverjük a leszűrt tonhalkonzervet, majd a kifőtt zabtésztát és jól összeforgatjuk.
- A tetejére olívabogyót és reszelt mozzarellát szórunk ízlés szerint.
A teljes adag tonhalas tészta átlagos tápértéke:
- 190 kcal
- 16 g ch
- 15 g fehérje
- 7 g zsír
Ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy eddig többször kudarcot vallottál a fogyásban, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
(Szponzorált tartalom: a recept elkészítését a GOF Hungary Kft. támogatta.)
Még több diétás ebéd ötletet találsz ITT >>> Diétás Ebéd Receptek
Még több diétás tészta étel receptjét találod ITT >>> Diétás Tészta Ételek
Még több tonhalas receptet találsz ITT >>> Diétás Tonhalas Receptek

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!