Meggyes rácsos párna cukormentes pudinggal, szénhidrátcsökkentett lisztből, cukormentesen!
Mivel a pékségek diétás péksütemény kínálata még mindig leginkább csak a kakaós csigában merül ki, továbbra is érdemes a diétás péksüteményeket házilag készíteni (annál is inkább, mivel a pékségekben sosem fogsz 100 %-ban cukor és fehér liszt mentes péksütit kapni!):
Ez a pudingos meggyes rácsos minden hiányérzetet kielégít: egyszerre finom és diétás (nem tartalmaz hozzáadott cukrot, szénhidráttartalma pedig alacsony, lassú felszívódású, sokáig laktat).

Pudingos meggyes rácsos párna recept
Hozzávalók a pudingos meggyes rácsos párna tésztájához:
- 0,5 kg Dia Wellness CH Mínusz Liszt + 2 dkg a szóráshoz
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 dkg sütőpor
- 3 db M-es tojás+1 db a kenéshez
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 ek. (6 g) almaecet
- 1 dl víz
- 2 dkg Dia Wellness paleo porcukorhelyettesítő a szóráshoz (elhagyható)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg Dia Wellness főzős vaníliás pudingpor
- 4 dl 1,5 %-os tej
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 35 dkg kimagozott meggy (friss, mirelit vagy cukormentes meggy befőtt – nálam Dia Wellness meggybefőtt)
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett hozzávalók beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Szénhidrátcsökkentett pudingos meggyes rácsos párna elkészítése:
-
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk.
- A tésztalapokat 20 egyforma méretű téglalapra vágjuk..
- Elkészítjük a pudingos tölteléket: a pudingport az édesítővel összekeverjük, egy kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáöntjük, sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni (érdemes ezzel kezdeni).
- A kihűlt pudingba belekeverjük a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
- A pudingos tölteléket 10 db tésztalapon szétosztjuk úgy, hogy a tésztalapok széleit szabadon hagyjuk.
- A maradék 1 tojást felverjük és a tésztalapok széleit megkenjük.
- A maradék 10 – meg nem töltött – tésztalapot tésztarácsozó hengerrel bevágjuk (tésztarácsozót sütési kellékeket árusító boltokban lehet kapni).
- A bevagdalt lapokkal befedjük a megtöltött tésztalapokat és a széleket villával lenyomkodjuk, hogy összeragadjanak és sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
- A pudingos meggyes párnákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
- A maradék tojással lekenjük mindegyiknek a tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd porcukor helyettesítővel megszórva tálaljuk (a szórás elhagyható).
TOP3 szénhidrátcsökkentett pékáru recept ITT >>> Szénhidrátcsökkentett pékáru házilag
Még több szénhidrátcsökkentett recept >>> Szénhidrátcsökkentett receptek
100 g pudingos meggyes rácsos párna átlagos tápértéke:
- 168 kcal,
- 10 g szénhidrát,
- 12 g fehérje,
- 7 g zsír.
1 db pudingos meggyes rácsos párna átlagos tápértéke (10 db egyforma esetén):
- 328 kcal,
- 20 g szénhidrát,
- 24 g fehérje,
- 14 g zsír.
További diétás pudingos süti és édesség receptjeim >>>
Méteres kalács diétásan
Diétás mákos guba torta
Retro diétás gyümölcstorta
Cukormentes gesztenyetorta (gesztenyés krémes) sütés nélkül
Diétás krémtúró házilag
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!