Diétás piskóta tekercs szénhidrátcsökkentett lisztből, cukormentes sárgabarack lekvárral töltve.
Igazán egyszerű és finom szénhidrátcsökkentett süti, amit édesszájúak ehetnek diétás reggelire, vagy kisétkezésre (tízóraira, uzsonnára), valamint vendégvárónak is tökéletes!
Már egy-két szelet is nagyon laktató belőle, ezért nem fogod tudni túlenni magad belőle!
A recept többszörösen le van tesztelve, ugyanis a Budai Egészségközpont főzőiskolájában összesen 6x sütöttük meg és mindegyik finom puha lett 🙂
Diétás piskóta tekercs recept
Hozzávalók a diétás piskóta tésztához (gáztepsi mérethez):
- 8 db tojás
- 12 dkg Dia Wellness -50 % csökkentett szénhidráttartalmú liszt
- 2 kávéskanál (10 g) sütőpor
- 10 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő (IGEN, BIZTOS, HOGY ENNYI!)
- 1 csipet só
- 20 dkg Dia Wellness cukormentes kajszibarack lekvár (PaleOk) a kenéshez (vagy házi cukormentes sárgabarack lekvár recept ITT)
Felverhető-e a tojásfehérje hab cukor nélkül, édesítőszerrel?
Diétás piskóta tekercs elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és a negyedannyi édesítő hozzáadásával kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját fehéredésig verjük, majd óvatosan a tojásfehérje habba forgatjuk.
- A szénhidrátcsökkentett lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan a tojáshabba szitáljuk, majd beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A megsült piskótát nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával felcsavarjuk.
- Ha kihűlt, megkenjük a cukormentes baracklekvárral, feltekerjük, majd szeleteljük.
100 g diétás piskóta tekercs átlagos tápértéke:
- 172 kcal,
- 15 g szénhidrát,
- 11 g fehérje,
- 7 g zsír.
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Amdi
diétás gasztroblogger
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!