Judit diétás hólabdája (kozák sapka) zabpehelylisztből

Diétás hólabda zabpehelylisztből.

Van, ahol kozák sapkának nevezik ezt a klasszikus, kókuszos hólabda sütit, ami diétás verzióban is pudingos krémmel, de fehér liszt és cukor nélkül készül.

A szénhidráttartalma elég barátságos, 1 db csupán 6 gramm szénhidrátot tartalmaz, viszont a zsírtartalma a krémben és a diétás csokimázban lévő margarinnak/vajnak köszönhetően bizony eléri a darabonkénti 10 grammot, amire figyelni kell, mert 2-3 darab süti elfogyasztásával könnyedén átlépheted a napi zsírkeretedet.

Szóval ebből a hólabda sütiből is csak mértékkel ehetsz, de mégsem kell teljesen lemondanod róla, ha szereted!

Ennek a diétás krémes süteménynek a receptjét és a fotót is Beregi Judittól kaptam.

Ő Húsvétra sütötte meg, és megengedte, hogy megosszam Veletek itt a Blogon, hogy Ti is el tudjátok készíteni.

A fotót és a receptet ezúton is köszönöm!

(Ha Te is szeretnéd, hogy a recepted szerepeljen a Blogon, küldd el pontosan kimért mennyiségekkel, leírással, jó minőségű, fekvő helyzetű fotóval a salatagyar@gmail.com e-mail címre, a Salátagyár Facebook oldalán üzenetben, vagy a Salátagyár Recept Klub Facebook csoportban ! és ha a Blogon szereplő diétás receptek szempontjainak megfelel, akár viszont is láthatod az oldalamon!

FIGYELEM! Ez nem nyereményjáték, a receptekért cserébe csak jó érzés és az olvasók pozitív visszajelzései várhatók!)

Diétás hólabda recept zabpehelylisztből
Diétás hólabda zabpehelylisztből – Beregi Judit fotója

Diétás hólabda (kozák sapka) recept zabpehelylisztből

Diétás hólabda hozzávalók (36*23 cm-es tepsihez, 27 db-hoz):

Hólabda piskóta hozzávalók:

  • 6 db M-es tojás
  • 7,5 dkg natúr joghurt
  • 12 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
  • 4,5 dkg natúr, cukrozatlan kakaópor
  • 6 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 késhegynyi étkezési szódabikarbóna

Zabpehelyliszt házilag:

Hólabda krém hozzávalók:

  • 2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor (helyettesíthető Dia Wellness főzős vaníliás pudingporral)
  • 20 dkg vaj vagy zsírszegény margarin
  • 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 0,5 liter tej (vagy diétától függően növényi tej)
  • 5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

Diétás csokimáz hozzávalók:

  • 5 ek. (kb. 7 dkg)  natúr, cukrozatlan kakaópor
  • 5 ek. víz
  • 2 kávéskanál Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 5 dkg vaj vagy margarin

Az általam a recepthez használt zabpehelyliszt, édesítő, kókuszolaj beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Diétás hólabda tésztájának elkészítése:

  1. A zabpehelylisztes hólabda kakaós piskótájának alapja a diétás Fanta szelet receptem alapján készült.
  2. A hólabda tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük a natúr joghurttal (nem kell habbá verni).
  4. A tojásfehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük, majd az így kapott tojáshabot a joghurtos tojássárgájába forgatjuk.
  5. A száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt, kakaópor, szódabikarbóna) egy külön tálban összekeverjük, majd több részletben a tojáshabba forgatjuk.
  6. Az így elkészült diétás piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e).
  8. A kész piskótát kiborítjuk egy tálcára és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hagyjuk kihűlni.
  9. A kihűlt piskótát 5 cm átmérőjű kör kiszúróval kiszúrjuk.
  10. A kis korongokat vékony késsel vízszintesen kettévágjuk.

Hólabda krém elkészítése:

  1. A két csomag pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Belekeverjük az édesítőt, majd kihűtjük.
  2. A margarint habosra keverjük , közben apránként hozzáadjuk a kihűtött pudingot és együtt tovább még alaposan jól kikeverjük.
  3. A korongok alsó felére kb. kiskanálnyi krémet teszünk, elsimítjuk, rátesszük a tetejüket, majd krémmel bekenjük az oldalukat is.
  4. Ez után a sütik krémes oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.

Diétás csokimáz elkészítése:

  1. A kakaót a vízzel és az édesítővel alacsony hőfokon összemelegítjük, majd belekeverjük a vajat/margarint is. (Nem szabad felforralni!)
  2. Ha kész, állni hagyjuk, amíg elkezd besűrűsödni, majd minden hólabda tetejére teszünk a csokimázból egy kávéskanálnyit és szétkenjük rajta.

Még több cukormentes, fehér liszt hozzáadása nélkül készült süti receptet találsz itt >>> Diétás Sütemény Receptek

Még több zabpehelylisztből készült diétás receptet találsz itt >>> Zabpehelyliszt Receptek

100 g diétás hólabda átlagos tápértéke (1,5 %-os tejjel és RAMA margarinnal számolva):

  • 229 kcal,
  • 9 g szénhidrát,
  • 7 g fehérje,
  • 17 g zsír.

1 db hólabda átlagos tápértéke (27 db egyforma súlyú süti esetén):

  • 141 kcal,
  • 6 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 10 g zsír.

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Hasonló retro süti receptek diétásan ITT >>> Retro diétás süti receptek cukor és fehér liszt nélkül

Vélemény, hozzászólás?