Diétás hólabda zabpehelylisztből.
Van, ahol kozák sapkának nevezik ezt a klasszikus, kókuszos hólabda sütit, ami diétás verzióban is pudingos krémmel, de fehér liszt és cukor nélkül készül.
A szénhidráttartalma elég barátságos, 1 db csupán 6 gramm szénhidrátot tartalmaz, viszont a zsírtartalma a krémben és a diétás csokimázban lévő margarinnak/vajnak köszönhetően bizony eléri a darabonkénti 10 grammot, amire figyelni kell, mert 2-3 darab süti elfogyasztásával könnyedén átlépheted a napi zsírkeretedet.
Szóval ebből a hólabda sütiből is csak mértékkel ehetsz, de mégsem kell teljesen lemondanod róla, ha szereted!
Ennek a diétás krémes süteménynek a receptjét és a fotót is Beregi Judittól kaptam.
Ő Húsvétra sütötte meg, és megengedte, hogy megosszam Veletek itt a Blogon, hogy Ti is el tudjátok készíteni.
A fotót és a receptet ezúton is köszönöm!
(Ha Te is szeretnéd, hogy a recepted szerepeljen a Blogon, küldd el pontosan kimért mennyiségekkel, leírással, jó minőségű, fekvő helyzetű fotóval a salatagyar@gmail.com e-mail címre, a Salátagyár Facebook oldalán üzenetben, vagy a Salátagyár Recept Klub Facebook csoportban ! és ha a Blogon szereplő diétás receptek szempontjainak megfelel, akár viszont is láthatod az oldalamon!
FIGYELEM! Ez nem nyereményjáték, a receptekért cserébe csak jó érzés és az olvasók pozitív visszajelzései várhatók!)

Diétás hólabda (kozák sapka) recept zabpehelylisztből
Diétás hólabda hozzávalók (36*23 cm-es tepsihez, 27 db-hoz):
Hólabda piskóta hozzávalók:
- 6 db M-es tojás
- 7,5 dkg natúr joghurt
- 12 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 4,5 dkg natúr, cukrozatlan kakaópor
- 6 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 késhegynyi étkezési szódabikarbóna
Zabpehelyliszt házilag:
Hólabda krém hozzávalók:
- 2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor (helyettesíthető Dia Wellness főzős vaníliás pudingporral)
- 20 dkg vaj vagy zsírszegény margarin
- 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 0,5 liter tej (vagy diétától függően növényi tej)
- 5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Diétás csokimáz hozzávalók:
- 5 ek. (kb. 7 dkg) natúr, cukrozatlan kakaópor
- 5 ek. víz
- 2 kávéskanál Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 5 dkg vaj vagy margarin
Az általam a recepthez használt zabpehelyliszt, édesítő, kókuszolaj beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Diétás hólabda tésztájának elkészítése:
- A zabpehelylisztes hólabda kakaós piskótájának alapja a diétás Fanta szelet receptem alapján készült.
- A hólabda tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk.
- A tojások sárgáját kikeverjük a natúr joghurttal (nem kell habbá verni).
- A tojásfehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük, majd az így kapott tojáshabot a joghurtos tojássárgájába forgatjuk.
- A száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt, kakaópor, szódabikarbóna) egy külön tálban összekeverjük, majd több részletben a tojáshabba forgatjuk.
- Az így elkészült diétás piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e).
- A kész piskótát kiborítjuk egy tálcára és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt piskótát 5 cm átmérőjű kör kiszúróval kiszúrjuk.
- A kis korongokat vékony késsel vízszintesen kettévágjuk.
Hólabda krém elkészítése:
- A két csomag pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Belekeverjük az édesítőt, majd kihűtjük.
- A margarint habosra keverjük , közben apránként hozzáadjuk a kihűtött pudingot és együtt tovább még alaposan jól kikeverjük.
- A korongok alsó felére kb. kiskanálnyi krémet teszünk, elsimítjuk, rátesszük a tetejüket, majd krémmel bekenjük az oldalukat is.
- Ez után a sütik krémes oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.
Diétás csokimáz elkészítése:
- A kakaót a vízzel és az édesítővel alacsony hőfokon összemelegítjük, majd belekeverjük a vajat/margarint is. (Nem szabad felforralni!)
- Ha kész, állni hagyjuk, amíg elkezd besűrűsödni, majd minden hólabda tetejére teszünk a csokimázból egy kávéskanálnyit és szétkenjük rajta.
Még több cukormentes, fehér liszt hozzáadása nélkül készült süti receptet találsz itt >>> Diétás Sütemény Receptek
Még több zabpehelylisztből készült diétás receptet találsz itt >>> Zabpehelyliszt Receptek
100 g diétás hólabda átlagos tápértéke (1,5 %-os tejjel és RAMA margarinnal számolva):
- 229 kcal,
- 9 g szénhidrát,
- 7 g fehérje,
- 17 g zsír.
1 db hólabda átlagos tápértéke (27 db egyforma súlyú süti esetén):
- 141 kcal,
- 6 g szénhidrát,
- 4 g fehérje,
- 10 g zsír.
Hasonló retro süti receptek diétásan ITT >>> Retro diétás süti receptek cukor és fehér liszt nélkül
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!