Diétás cukkinis brownie zabpehelylisztből

Cukkinis brownie fehér liszt nélkül, hozzáadott zsiradék és cukormentesen, de még édesítőszer sincs benne!

Van viszont rostokban és vitaminokban gazdag cukkini a tésztájában, aminek köszönhetően hozzáadott zsiradék nélkül is szaftosabb, puhább a sütemény tésztája, és alacsonyabb a kész diétás sütemény szénhidráttartalma.

Erről persze nem kell tudnia mindenkinek, hiszen a diétás brownie ízén és a küllemén nem vehető észre, így bátran próbálkozhatunk vele zöldségek ellen beoltott férjeknél és gyerekeknél is!

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Diétás cukkinis brownie zabpehelylisztből

Cukkinis brownie recept

Hozzávalók (20*30 cm tepsihez, kb. 32 szelethez):

  • 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé vagy cukormentes étcsokoládé
  • 10 dkg zabpehelyliszt (ITT VESZEM)
  • 25 dkg reszelt cukkini
  • 15 g natúr kakaópor
  • 10 dkg skyr
  • 4 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Cukkinis brownie elkészítése:

  1. Az étcsokoládét a skyrrel vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Ha megolvadt, levesszük a tálat a vízgőzről és az enyhén felvert tojásokat folyamatos keverés mellett apránként robotgéppel beledolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert zabpehelylisztet, majd a reszelt cukkinit és alaposan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. 210 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  6. Szeletelés előtt megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
  7. A tetejét megszórjuk porrá őrölt édesítőszerrel és akár cukormentes vanília fagyit is kínálhatunk mellé.

100 g cukkinis brownie átlagos tápértéke (függ a használt étcsokitól is):

  • 211 kcal,
  • 21 g szénhidrát,
  • 7 g fehérje,
  • 10 g zsír.

Még több diétás sütemény receptet találsz ITT >>> Diétás Sütemény Receptek

Még több cukkinis sütemény receptet találsz ITT >>> Diétás Cukkini Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

 

Vélemény, hozzászólás?