Cukormentes bonbon házilag.
Bonbonkészítés házilag még soha nem volt ennél egyszerűbb, hiszen összesen 2 összetevő szükséges hozzá, szakértelem pedig egyáltalán nem szükséges a házi diétás bonbon készítéséhez!
Egy szép dobozba vagy díszes papírba csomagolva tökéletes egészséges gasztroajándék karácsonyra vagy más alkalomra.
A bonbon készítés szilikon formában a legegyszerűbb (én is ebben készítettem), így biztos, hogy a kész bonbonok sértetlenül ki fognak jönni a formából.
Elkészíthető házi diétás csokiból vagy cukormentes fehércsokiból is.
Amikor már kész voltam a bonbonjaimmal, akkor jutott eszembe, hogy tehettem volna egy egy szem málnát vagy meggyet a közepébe, úgy még finomabb lett volna, de sebaj, majd legközelebb! 🙂
Házi cukormentes bonbon recept
Hozzávalók:
- 20 dkg Dia Wellness kakaós nassoló (cukormentes étcsoki)
- 2 dkg kókuszzsír
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Cukormentes bonbon elkészítése:
- A cukormentes étcsokit és a kókuszzsírt vízfürdő felett összeolvasztjuk.
- A felolvasztott csokit szilikon bonbonformákba adagoljuk.
- 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a csoki visszadermedjen.
- Miután megdermedt a csoki, a bonbonokat kinyomkodjuk a szilikon formából.
100 g cukormentes bonbon átlagos tápértéke:
- 487 kcal,
- 56 g szénhidrát,
- 3 g fehérje,
- 39 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több diétás bonbont, sütés nélküli diétás desszert receptet találsz ITT >>> Diétás Desszert Receptek
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!